Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Domaća premijera prigoda za prvo slavlje “brokera”
Objavljeno 5. listopada, 2019.
Vrijednosnice Osijek protiv Hermes Analitice igraju u Maloj dvorani Gradski vrt, u 17 sati

Stiglo je vrijeme i za prvu službenu utakmicu košarkaša s Drave na domaćem parketu. Premijera je u sklopu 2. ligaškog kola, a u Gradski vrt stižu zagrebački "analitičari".

Naravno, ne želeći nimalo podcijeniti suparnika, ipak je jasno da Vrijednosnice Osijek računaju i na prvo slavlje ove sezone koje su otvorili s dva gostovanja. "Brokeri" su igrali u Češkoj, gdje su odradili prvi dvoboj u novom izdanju Alpe Adria kupa (poraz od Slunete 88:82), dok se na startu domaćeg ciklusa upisao poraz kod aktualnog prvaka Cibone (101:97). Stoga je jasno da Osječani napokon žele okusiti i slast pobjede.

- Mogli smo je ostvariti i ranije, jer smo u obje prethodne utakmice bili u igri za pozitivan rezultat. Posebno ohrabruje izdanje kod prvaka u Zagrebu, gdje smo bili na jednu loptu do senzacije - kaže Lovre Bašić, novi playmaker osječke momčadi koja će domaću premijeru odraditi u najjačem sastavu. U Češkoj i metropoli nije bilo Lovre Buljevića koji je sada sanirao ozljedu oka, pa će zato trener Domagoj Kujundžić dobiti jednog važnog igrača u rotaciji.

- Nama je svaki igrač važan, a kratka rotacija koštala nas je poraza kod Cibone. Nije lako protiv takve kvalitetne momčadi držati visoku razinu, u završnici nas je malo sustigao i umor, a to smo platili porazom. Sada smo kompletni, jasno da takvi imamo i pravo na optimizam - smatra Bašić, koji se sa svojim suigračima predstavio osječkoj publici prigodom međunarodnog turnira, još tamo sredinom rujna. No, to su bile prijateljske provjere, a danas se igra za važne bodove.

- Neće premijera u Gradskom vrtu biti laka, stoga pristup mora biti na visini. Hermes Analitica je dobra momčad koja je u prvom kolu kod Šibenke bila ravnopravna tri četvrtine. Mi smo s druge strane pokazali da smo u stanju parirati svakome, pa i aktulanom prvaku. Veselimo se prvoj domaćoj utakmici, priželjkujemo i podršku s tribina na putu do prve pobjede - kaže dirigent igre Vrijednosnica Osijek Lovre Bašić.

Znaju domaćini da ne smiju nikako pomisliti da će "analitičari" biti lak zalogaj. No, od uloge favorita ne smije se
bježati.

Dvije uvodne utakmice izgubljene su i pomalo nes(p)retno, stiglo je vrijeme da se to nadoknadi na domaćem parketu. Osim u Gradskom vrtu, u subotu će dvoboje 2. kola HT Premijer lige odraditi: Sonik Puntamika - Šibenka, Gorica - Alkar, Zabok - Split i Adria Oil Škrljevo - Dubrava Furnir. Derbi između Cibone i Zadra na programu je 9. listopada.
Nino Benčina
SHINE PLEŠE, IZNENAĐENJA TIJEKOM SeZONE
U najavi subotnje utakmice domaćini su potvrdili i suradnju s osječkim plesnim studiom Shine. Dok neki klubovi ukidaju cheerleaders skupine, u Vrijednosnicama Osijek ne žele pratiti taj trend. Voditeljica Shinea Suzana Žuljević, najavila je bogat i šarolik program koji će prezentirati svi uzrasti. Naravno, ples bi trebao podići atmosferu na utakmici, a sve s ciljem što boljih igara i rezultata košarkaša s Drave. Iz kluba su najavili i još neka iznenađenja za gledatelje tijekom sezone. Ulaznice za utakmice KK Vrijednosnice Osijek u sezoni 2019./20., i dalje će imati pojedinačnu cijenu od 15 kuna, a godišnja karta može se nabaviti za 150 kuna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike