Osijek
BOGAT PROGRAM

Od tamburice do funka
Objavljeno 5. listopada, 2019.
Bilo je gotovo nemoguće "pohvatati" sve što se u petak događalo u sklopu festivala HeadOnEast. Kamo krenuti, koje piće ili hranu odabrati, na čiju glazbu zaplesati... Bila su to pitanja koja su "mučila" Osječane i njihove goste. Uz sajam autohtonih proizvoda, uličnu hranu i domaća piva, mogli smo zaviriti i u dva posebna dvorišta - Dernek i Pekmez, tradicijske oaze za sve ljubitelje tamburaške glazbe i nekih zaboravljenih jela. Naravno, uz neizostavne tamburice u režiji Baranjskog sokaka.


Našao se u Tvrđi i Red district, ali ne prema uzoru na onaj amsterdamski, iako je lokacija odlično pogođena, s obzirom na bludilišta koja su se nekoć nalazila u tom dijelu Tvrđe. Ne, ovdje je bila riječ o šampanjcima i ukusnim zalogajima najukusnije crvene gastronomije - domaćem kulenu i slavonskom pršutu. Ne možemo ne spomenuti Osječanima već dobro poznate uspješnice, Večer vina i umjetnosti, gdje se u sjajnoj atmosferi i ovaj put tražila čašica vrhunskog vina više te In da Sofu, koja je održana kod Vodenih vrata, uz sjajne nastupe DJ-a Omera i Flegme.
Koliko je festival HeadOnEast bio sadržajan govori podatak da smo samo u petak mogli poslušati Quartet Valerije Nikolovske, Akvarel, Akleu Neon, Miroslav Evačić trio, No jazz band i 3 sjajna DJ-a, Millya, Umbu i Dannyja. Ako ste kojim slučajem propustili zabavu u četvrtak i petak, svakako nemojte i u subotu. Dođite, družite se, šećite, razgovarajte, plešite, smijte se, jedite, pijte, uživajte i… budite hedonisti!


Ivan Alilović
Cjelodnevna zabava u osječkoj Tvrđi nastavlja se i u subotu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike