Crna kronika
NA CESTAMA PU VIROVITIČKO-PODRAVSKE

U devet mjeseci troje poginulih
Objavljeno 5. listopada, 2019.
VIROVITICA

Tri osobe smrtno su stradale, 28 ih je ozlijeđeno teško i 174 lakše u prvih devet mjeseci ove godine u Virovitičko-podravskoj županiji. U tom razdoblju dogodilo se 412 prometnih nesreća. Iz Policijske uprave virovitičko-podravske kažu da te brojke znače poboljšanje stanja u svim segmentima osim u broju lako ozlijeđenih, kojih je bilo 29 više nego u istom razdoblju prošle godine.

Jedna je osoba poginula u prometnoj nesreći koja se početkom rujna dogodila na nadvožnjaku izmeu Cabune i Jugova Polja. Nesreća se dogodila jer je 51-godišnji vozač M.N. iz Slatine, upravljajući Toyotom slatinskih registracijskih oznaka iz smjera Cabune prema Virovitici, na početku nadvožnjaka zbog neutvrđenih razloga skrenuo ulijevo, u trak namijenjen vozilima iz suprotnog smjera. U tom je trenutku iz smjera Virovitice, na silaznom dijelu nadvožnjaka, naišao kamion đakovačkih registracija kojim je upravljao 62-godišnjak. Premda je vozač kamiona pokušao izbjeći izravni sudar skrenuvši udesno, pa je čak i sišao s asfalta sve do zaštitne ograde, došlo je do žestokog udara prednjeg lijevog dijela automobila u prednji lijevi dio kamiona a potom i guranja i rotacije automobila. Da nesreća bude veća, u tom je trenutku na automobil koji je kamion gurao u svome smjeru kretanja naletjelo drugo vozilo virovitičkih registracijskih oznaka, kojim je prema Virovitici upravljao 22-godišnjak. Zbog teških ozljeda zadobivenih u sudaru 51-godišnji vozač Toyote na mjestu je nesreće preminuo.

U Osječko-baranjskoj županiji, pak, policajci su u četvrtak zaustavili tri vozača koja su upravljala vozilima uz nedopuštenu količinu alkohola u krvi, i to dva vozača osobnih automobila i jednog biciklista. Najvišu koncentraciju alkohola u krvi vozača evidentirali su u 12.35, kada su u Branjinu Vrhu kod Belog Manastira, zaustavili bicikl kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin s 1,77 promila u krvi. Biciklist je, zbog bojazni da će nastaviti voziti, odveden u posebnu prostoriju policijske postaje dok se ne otrijezni.

Istoga dana 30 minuta nakon ponoći policajci su u Vukovarskoj ulici u Donjem Miholjcu zaustavili automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem 1,59 promila. Taj je vozač istoga trenutka isključen iz prometa. S.Lacić
Iako je broj poginulih manji nego lani, broj lakše ozlijeđenih je povećan
174

osobe lakše su ozlijeđene u prvih devet mjeseci na cestama Virovitičko-podravske županije
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike