Crna kronika
ISTRAGA DALA REZULTAT

Lopovi su od žena otimali torbe i lančiće
Objavljeno 5. listopada, 2019.
Na ulici u Belom Manastiru 28-godišnjakinji su dva napadača istrgnula torbicu i pobjegla
BELI MANASTIR/OSIJEK

Policija je nakon kraće istrage riješila dvije ulične krađe koje su se zbile u Belom Manastiru i Osijeku. U oba slučaja mlađe su osobe od žena ukrale lančić i torbicu s ramena. Nakon što je pronađen kradljivac, policija je protiv njih podnijela kaznene prijave zbog teške krađe.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, u ponedjeljak oko 17.15 sati, u Ulici kralja Tomislava u Belom Manastiru, dvije nepoznate osobe prišle su 28-godišnjoj pješakinji. S ramena su joj istrgnule torbicu u kojoj se nalazio novčanik s nekoliko tisuća kuna, bankovnim karticama i dokumentima. Šokirana djevojka pokušala je zaustaviti razbojnike, no oni su pobjegli. Odmah je krađu prijavila policiji, a šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna. Djelatnici Policijske postaje Beli Manastir su nakon provedene kriminalističke istrage, zbog sumnje da je sudjelovao u razbojstvu, priveli jednu osobu. Za drugom se još traga, priopćava policija.

U drugom je slučaju kaznenu prijavu zbog krađe lančića zaradio 26-godišnjak. On je još krajem srpnja u Ulici Krndije u osječkom naselju Retfala prišao 71-godišnjoj biciklistici. U jednom je trenutku s vrata žene otrgnuo lančić vrijedan nekoliko tisuća kuna i pobjegao. Višemjesečna istraga na kraju je dala rezultata pa je 26-godišnjak kazneno prijavljen.

Napadači pri ovakvim uličnim krađama mahom su mlađi muškarci koji trgaju nakit s ljudi, otimaju torbice iz ruku i jedina im je briga kako što prije zbrisati. Biraju žrtve koje nemaju šanse da ih uhvate, uglavnom starije životne dobi. No i oni mlađi, kao 28-godišnjakinja u Belom Manastiru, laka su meta ako ih zaskoče s leđa.

Dvije osobe napadnute su na osječkim ulicama tijekom ožujka. U jednoj otimačini torbice lakše je ozlijeđena 81-godišnjakinja. - U subotu u kasnim večernjim satima nepoznati je počinitelj u Gundulićevoj ulici 81-godišnjakinji dok je šetala ulicom prišao s leđa i iz ruke otrgnuo torbicu u kojoj se nalazilo više predmeta. Pri tome je 81-godišnjakinja pala na tlo te zadobila ogrebotinu na ruci. Nadležnom državnom odvjetništvu slijedi posebno izvješće - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Navečer sljedećeg dana, još uvijek neidentificirani napadač, iz ruke 19-godišnjakinje istrgnuo je mobitel na Vijencu Ivana Meštrovića te pobjegao.

Prije nekoliko godina u samom centru Osijeka, pred svojim stanom, opljačkana je tada 80-godišnja žena. Htjela je iz stana baciti smeće i s pomoću štapa krenula prema kontejneru pred zgradom. Kada je krenula u zgradu, pokraj nje je prošao mladić i krenuo na kat, međutim, odjednom se vratio i strgnuo joj ogrlicu s vrata i pobjegao.

Sandra Lacić
2

lopova su pronađena, a policija za trećim intenzivno traga
NAPADNUTE DJEVOJČICA I 73-GODIŠNJAKINJA
U rujnu 2017. napadnute su djevojčica i baka. Više je osoba prišlo 12-godišnjoj djevojčici u Svilajskoj ulici i zaprijetilo joj da će ju ozlijediti ako im ne da mobitel. Uplašena djevojčica nije imala izbora, pa im je dala svoj mobitel. Nekoliko dana poslije napadnuta je žena s hodalicom u Ulici svete Ane. Ondje je muškarac prišao s leđa 73-godišnjakinji te joj uzeo platnenu torbu koja je bila obješena na hodalicu s kotačićima s pomoću koje je žena hodala. U torbici su se nalazili osobni dokumenti, novac i mobilni aparat.
Najčitanije iz rubrike