Osijek
MULTIDISCIPLINARNI PROGRAM OBRAZOVANJA O DEMOKRACIJI

‘’Demo akademija’’ upisuje drugu generaciju polaznika
Objavljeno 5. listopada, 2019.

Jednogodišnji multidisciplinarni program obrazovanja o demokraciji, održivom razvoju i aktivnom sudjelovanju građana pod nazivom ‘‘Demo akademija‘‘ upisuje svoju drugu generaciju. Svrha je ovog programa u organizaciji Volonterskog centra Osijek i PRONI Centra za socijalno podučavanje obrazovati građane za veće sudjelovanje i posvećenost ideji i vrijednostima demokracije.

‘‘Demo akademija‘‘ namijenjena je predstavnicima organizacija civilnog društva i obrazovnih ustanova, odnosno onim pojedincima koji prepoznaju svoju ulogu u razvoju demokracije, ljudskih prava, solidarnosti, socijalnoj uključenosti, borbi protiv diskriminacije i siromaštva, izgradnji mira, održivom razvoju te žele aktivno pridonositi napretku i stvaranju kvalitetnih odnosa unutar zajednice.

- Ove godine upisujemo 18 polaznika, od kojih očekujemo otvorenost za različitosti, spremnost na istraživanje i pomicanje osobnih granica, promišljanje o društvu u kojem živimo i kontinuirano ulaganje u svoj osobni i profesionalni razvoj kao i motivaciju za aktivno sudjelovanje u svim aktivnostima ‘‘Demo akademije‘‘. Na ovaj način želimo podržati angažman pojedinaca i grupa koji prepoznaju da je bolji život u lokalnoj zajednici moguće ostvariti jedino ako se brinemo o svim njezinim pojedincima, osobito onima u nepovoljnom položaju - kažu iz Volonterskog centra Osijek.

U provedbu ‘‘Demo akademije‘‘, koja počinje u petak, 25. listopada, i traje do rujna 2020. godine, uključeni su stručnjaci i praktičari koji djeluju u području razvoja demokracije i civilnog društva te su mnoge godine svoga rada posvetili razvoju demokracije u Hrvatskoj, kao i poučavanju usmjerenom pozitivnim društvenim promjenama. Program se provodi zahvaljujući sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje i Ureda za udruge Vlade RH, kroz projekt ‘‘Vrline znanja - ulaganje u ljude i zajednice‘‘. ‘‘Demo akademija‘‘ uključuje osam kolegija: Održivi razvoj, Demokracija, Civilno društvo, Odgovorni i aktivni u održivoj zajednici, EU i europske vrijednosti, Ljudska prava, Socijalna kohezija i Kultura mira. Svaki kolegij traje 16 sati, a dinamika provedbe je jedan vikend u mjesecu.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete do nedjelje, 13. listopada. Više informacija o ‘‘Demo akademiji‘‘, kao i prijavnice, nalaze se na internetskoj stranici: https://demoakademija101.wixsite.com/mysite.

D. Miklić
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike