Regija
UDRUGA UMIROVLJENIKA OBILJEŽILA DAN STARIJIH OSOBA

Slatina - grad prijatelj starijih
Objavljeno 5. listopada, 2019.
SLATINA

Udruga umirovljenika Slatina, koja ima oko 250 aktivnih članova, prvi puta službeno je obilježila Međunarodni dan starijih osoba.

Predstavio ju je njezin predsjednik Vladimir Domić, rekavši da je poštuju predstavnici lokalne vlasti i gospodarstva, premda nije uvijek lako ispuniti zahtjeve umirovljenika. Starije osobe najviše muče duge liste čekanja za pojedine liječničke pretrage i dobivanje nekih lijekova i terapija. "Nažalost, zaboravljaju nas i naša djeca odlazeći za boljim životom u tuđi svijet pa se pitamo zašto ne mogu dobiti posao i bolju plaću u našoj sredini. Preostaje nam boriti se za ovo malo zdravlja što nam je ostalo. Organizirali smo ciklus predavanja o zdravom načinu života i prehrane i zahvalni smo liječnicima koji su odvojili svoje dragocjeno vrijeme i održali nam šest tribina o zdravstvenoj preventivi, a i medicinskim sestrama koje provjeravaju naš krvni tlak i razinu šećera u krvi. Posjećuje nas i gradonačelnik, i to je dokaz da svi oni brinu o nama", rekao je Domić.

Slatinskim umirovljenicima čestitao je njihov dan gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je naglasio dobru suradnju s udrugom i najavio daljnju potporu inicijativama umirovljenika. "Mi smo ove godine postali grad prijatelj djece, nema razloga da to ne učinimo na jedan neformalniji način i da budemo i grad prijatelj starijih", rekao je gradonačelnik.

Umirovljenicima se čestitkom obratio i župan Igor Andrović. “Starenje ne znači izgubljenu mladost, to može biti prilika i izazov za neke nove aktivnosti koje možda niste mogli u mladosti ili kad ste radili. Sada je vrijeme da te izazove i mogućnosti iskoristite, a mi ćemo vam kao Županija pomoći. Mirovina ne znači da morate mirovati, nego, naprotiv, da se možete družiti i baviti se aktivnostima, što vi i činite. Kada sam čuo što sve radite, slobodno mogu reći da ste vi mladost ove županije, ako ne po godinama, onda po energiji koju imate”, rekao je župan Andrović. P. Žarković
O brizi za starije osobe i zdravom starenju
O brizi za starije osobe na području županije i o zdravom starenju govorio je ravnatelj ZJZ-a “Sv. Rok” Miroslav Venus. Na svečanosti su nastupili mališani Dječjeg vrtića Zeko i članovi literarne sekcije udruge, a završila je mjerenjem tlaka i šećera u krvi, što je obavilo patronažno osoblje Doma zdravlja. Na svečanosti su bili i predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, pročelnik Stručne službe Grada Krunoslav Šarabok, župnik Župe sv. Josipa vlč. Dragan Hrgić i brojni drugi.
Najčitanije iz rubrike