Ekonomija
22. OSJEČKI JESENSKI SAJAM NA PAMPASU

Budući sajmovi bit će u Gospodarskom centru
Objavljeno 5. listopada, 2019.
Sajmovi su za sve poduzetnike, posebno male i srednje, te obrtnike mjesto koje otvara put prema kupcima, a to je prepoznalo i 200-tinjak izlagača iz Osječko-baranjske županije koji su svojim proizvodima popunili sve štandove i izložbene kapacitete na 22. Osječkom jesenskom sajmu. Zanimljivost ovogodišnjeg sajma je sinergija s Danima hrvatskog turizma, koji se istovremeno održavaju u našem gradu i koji bi drugog i trećeg dana sajma trebali dovesti dodatnih 140 izlagača.
Sajam je u svojstvu izaslanika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, pokroviteljice ovogodišnje priredbe, te premijera Andreja Plenkovića otvorio osječko-baranjski župan Ivan Anušić najavivši kako bi ova godina trebala biti i posljednja u kojoj se sajamske manifestacije održavaju na Pampasu.
Želimo našim izlagačima, poduzetnicima i svim posjetiteljima, ali i organizatorima sajamskih priredbi omogućiti kvalitetniji prostor, na kojemu bismo, uz izložbene dvorane, osigurali kvalitetan prostor za dodatne sadržaje u uređenim konferencijskim dvoranama. To je Gospodarski centar, koji kreira Županija, a za što su, kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem, osigurana sredstva za projektnu dokumentaciju. Nakon toga slijedi i njegova gradnja – najavio je Anušić, apostrofiravši zadovoljstvo smjerom i dinamikom kojom napreduje gospodarstvo Osječko-baranjske županije.
Pozitivni trendovi vidljivi su u svim pogledima, nastavio je župan, dodavši kako raste broj OPG-ova i obrtnika u županiji, broj zaposlenih, izvoz i ukupno BDP. Rezultat je to dobre sinergije Županije s hrvatskom Vladom i gradovima i svim općinama s ovog područja. Županija je posljednjih nekoliko godina povećala potpore poduzetnicima s 2,5 na 8,4 milijuna kuna, a na ovogodišnjem Jesenskom sajmu s 50 tisuća kuna financira projekt Žensko poduzetništvo, zahvaljujući čemu sada na njemu i 35 poduzetnica može izložiti svoje proizvode.
Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Tomislav Krolo kazao je da se u ovoj godini ukupni broj poduzetnika povećao za 220, a broj obrtnika veći je za 200. Zadovoljan je bio i direktor gradske tvrtke Osječki sajam Alen Vukašinović, najavivši i bogat popratni program stručnih savjetovanja i poslovnih susreta.U sklopu sajamske priredbe održavaju se i Dani meda – 24. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, u suradnji s HGK-om ŽK Osijek, i obilježava 140 godina od osnivanja društva "Hrvatska pčela", zatim 6. Izložba ženskog poduzetništva te 3. Izložba braniteljskog poduzetništva pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, kao i Hrvatsko-mađarski poslovni susret pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Mađarske u Republici Hrvatskoj.
Sajam je otvoren do nedjelje u 19 sati, uz besplatan ulaz, a bogata gastronomska ponuda i mogućnost kupnje različitih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih proizvođača i obrtnika uz sajamske cijene dobar su razlog za vikendaški dolazak na Pampas. Tomislav Prusina
Vidljivi su svi pozitivni trendovi, raste broj OPG-ova i obrtnika, broj zaposlenih, izvoz i ukupno BDP
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana