Ekonomija
22. OSJEČKI JESENSKI SAJAM NA PAMPASU

Budući sajmovi bit će u Gospodarskom centru
Objavljeno 5. listopada, 2019.
Sajmovi su za sve poduzetnike, posebno male i srednje, te obrtnike mjesto koje otvara put prema kupcima, a to je prepoznalo i 200-tinjak izlagača iz Osječko-baranjske županije koji su svojim proizvodima popunili sve štandove i izložbene kapacitete na 22. Osječkom jesenskom sajmu. Zanimljivost ovogodišnjeg sajma je sinergija s Danima hrvatskog turizma, koji se istovremeno održavaju u našem gradu i koji bi drugog i trećeg dana sajma trebali dovesti dodatnih 140 izlagača.
Sajam je u svojstvu izaslanika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, pokroviteljice ovogodišnje priredbe, te premijera Andreja Plenkovića otvorio osječko-baranjski župan Ivan Anušić najavivši kako bi ova godina trebala biti i posljednja u kojoj se sajamske manifestacije održavaju na Pampasu.
Želimo našim izlagačima, poduzetnicima i svim posjetiteljima, ali i organizatorima sajamskih priredbi omogućiti kvalitetniji prostor, na kojemu bismo, uz izložbene dvorane, osigurali kvalitetan prostor za dodatne sadržaje u uređenim konferencijskim dvoranama. To je Gospodarski centar, koji kreira Županija, a za što su, kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem, osigurana sredstva za projektnu dokumentaciju. Nakon toga slijedi i njegova gradnja – najavio je Anušić, apostrofiravši zadovoljstvo smjerom i dinamikom kojom napreduje gospodarstvo Osječko-baranjske županije.
Pozitivni trendovi vidljivi su u svim pogledima, nastavio je župan, dodavši kako raste broj OPG-ova i obrtnika u županiji, broj zaposlenih, izvoz i ukupno BDP. Rezultat je to dobre sinergije Županije s hrvatskom Vladom i gradovima i svim općinama s ovog područja. Županija je posljednjih nekoliko godina povećala potpore poduzetnicima s 2,5 na 8,4 milijuna kuna, a na ovogodišnjem Jesenskom sajmu s 50 tisuća kuna financira projekt Žensko poduzetništvo, zahvaljujući čemu sada na njemu i 35 poduzetnica može izložiti svoje proizvode.
Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Tomislav Krolo kazao je da se u ovoj godini ukupni broj poduzetnika povećao za 220, a broj obrtnika veći je za 200. Zadovoljan je bio i direktor gradske tvrtke Osječki sajam Alen Vukašinović, najavivši i bogat popratni program stručnih savjetovanja i poslovnih susreta.U sklopu sajamske priredbe održavaju se i Dani meda – 24. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, u suradnji s HGK-om ŽK Osijek, i obilježava 140 godina od osnivanja društva "Hrvatska pčela", zatim 6. Izložba ženskog poduzetništva te 3. Izložba braniteljskog poduzetništva pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, kao i Hrvatsko-mađarski poslovni susret pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Mađarske u Republici Hrvatskoj.
Sajam je otvoren do nedjelje u 19 sati, uz besplatan ulaz, a bogata gastronomska ponuda i mogućnost kupnje različitih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih proizvođača i obrtnika uz sajamske cijene dobar su razlog za vikendaški dolazak na Pampas. Tomislav Prusina
Vidljivi su svi pozitivni trendovi, raste broj OPG-ova i obrtnika, broj zaposlenih, izvoz i ukupno BDP
Možda ste propustili...

NAJVIŠE KRUŽNIH PUTOVANJA POD ZASTAVOM MALTE

Kruzera nešto više nego lani

NAJVIŠE ĆE POJEFTINITI KRUMPIR

Očekuje se pad cijena poljoprivrednih proizvoda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana