Mozaik
U REŽIJI STANISLAVA TOMIĆA

Film “Po tamburi”: Glumit će Uvodić, ali i Mrle iz Leta 3
Objavljeno 5. listopada, 2019.

U Savskom Marofu počelo je snimanje dugometražnog igranog filma "Po tamburi" redatelja i scenarista Stanislava Tomića. Realizaciju ove komedije apsurda omogućila je produkcijska kuća Kaos, kao i koprodukcije Krug Film (Makedonija), Supermarket (Slovenija), K12 (Srbija) i Cut Up (Crna Gora).

Film "Po tamburi" suluda je komedija koja prati članove tamburaškog sastava "Aveti ravnice" u bijegu za život, nakon što su lažno optuženi da su ukrali zlatni kulen, glavnu nagradu jubilarnog, 50. tamburaškog natjecanja u Požegi, te se diljem Slavonije suočavaju s brojnim osebujnim suparničkim tamburaškim sastavima, policijom, gostima romske svadbe i televizijskim voditeljem Brankom Uvodićem. Ova komedija svojevrsna je razglednica Slavoniji i njezinim čarima, autora Stanislava Tomića i Marija Krceta, koji su zajedno napisali scenarij. Kako film prati tamburaške sastave iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja, glumačka postava također je internacionalna, pa su tako glavne likove utjelovili Andrei Miercure, Primož Petkovšek, Momčilo Otašević, Hrvoje Barišić i Neven Aljinović Tot. Ostale likove utjelovili su osebujni karakterni glumci poput Tijane Pečenčić, Stjepana Perića, Nikole Koje, Ane Maras, Hristine Popović, Mirana Kurspahića, Alena Liverića i Damira Martinovića Mrleta, kao i već spomenuti glasoviti televizijski voditelj, Branko Uvodić.

Mario Krce, osim što je scenarist, ujedno je i direktor fotografije, redatelju Stanislavu Tomiću i producentu Ivanu Katiću u realizaciji ove jedinstvene komedije asistiraju Zdravko Madžarević, Ljubo Josip Lasić i Sven Biličić. Direktorica filma je Ana Krce, skript su Ivana Perčinlić i Francois Itey, šarferica je Ana Vrdoljak, majstor rasvjete Kostadin Donchev, snimatelj tona Silvio Mojaš, scenografkinja Branimira Katić, kostimografi Tihana Mikša i Branko Basletić, a za masku je zadužena Tihana Jesenković.

Osim navedenih produkcija i koprodukcija, realizaciju ovog filmskog djela omogućio je i Hrvatski audiovizualni centar koji je film podržao u svim fazama razvoja (scenarija, projekta) i proizvodnje.

Snimanje filma odvijat će se na brojnim lokacijama u Slavoniji i okolici Zagreba, kao i u dijelovima Makedonije, a završetak snimanja očekuje se sredinom studenoga. T.K.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana