Kultura
MUZEJSKE PRIČE NAŠIČKOG ZMAJA

Kapetanović organizirao prvi skok sa škole
Objavljeno 4. listopada, 2019.
NAŠICE


U sklopu projekta Zlatna dob za nove početke u Zavičajnom muzeju Našice održana je ovih dana zanimljiva peta radionica pod nazivom Muzejske priče, a gost je bio poznati Našičanin Franjo Kapetanović, umirovljeni profesor fizike i tehničkoga obrazovanja te veliki zaljubljenik u tehniku.


Moderatorica događaja, ravnateljica Muzeja Silvija Lučevnjak, na početku događanja pozdravila je brojnu publiku, koju su zainteresirale priče Našičkoga zmaja. Tijekom četrdesetogodišnjega rada u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice, ovaj je profesor svoju ljubav i znanje prenio na mnoge naraštaje, a organizirao je i prvi skok sa škole.
Tijekom razgovora ponosno je Franjo Kapetanović isticao važnost Našica kao dugogodišnjega središta za letjelice bez motora, što tijekom godina rada promovira upravo Zajednica Tehničke kulture, čijim je članom. Za svoj dugogodišnji rad i cjelokupno stvaralaštvo u tehničkoj kulturi u području motornoga letenja, aviomodeliranja, padobranstva i radioamaterizma, uz niz drugih priznanja, dobitnik je Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić". Osim toga, u povodu pedeset godina postojanja Zajednice tehničke kulture Republike Hrvatske primio je prof. Kapetanović i Zlatnu povelju. Druženje u Zavičajnom muzeju obilježio je zanimljivim iskustvima i doživljajima, uz prikaz ponekoga pokusa koji su ga doveli do cjeloživotnoga uspjeha. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEDŽAD IBAHIMOVIĆ, BIVŠI OSJEČKI STUDENT

Sa svojim sam "talentom" oštrog pisanja skoro nastradao

2

SVJETSKI KONCERT NA SVJETSKOM KLAVIRU U GLAZBENOJ ŠKOLI

Aljoša Jurinić, vrhunski mladi pijanist na vrhunskom klaviru u Požegi

3

KULTURNI CENTAR I HNK OSNAŽUJU PARTNERSTVO

Ciljaju na one od 15 do 26 godina