Crna kronika
VOZI IAKO NEMA DOZVOLU

Kažnjen je s 40 tisuća kuna zbog sedam prekršaja
Objavljeno 4. listopada, 2019.
Policija je 35-godišnjaka bez položenog vozačkog ispita odmah privela na Općinski sud

S gotovo 40.000 kuna kažnjen je 35-godišnji vozač bez položenog vozačkog ispita, jer je bježeći od policije, u zagrebačkom naselju Dubrava, počinio čak sedam prekršaja, objavila je zagrebačka policija u četvrtak.

Vozač je odmah uhićen i priveden na Općinski prekršajni Sud u Zagrebu, gdje mu je radi niza prekršaja izrečena novčana kazna u iznosu od 38.900 kuna, stoji u izvještaju.

Nevjerojatan niz prekršaja tog vozača sastoji se od vožnje prije stjecanja prava, vožnje po žutoj traci, nepropisnog prestrojavanja, nepostupanja prema naredbi policijskih službenika, prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu, vožnje suprotnim smjerom i nepoštivanja prometne signalizacije. Policijski su službenici na križanju Ulice Dubrava i Luka odvojak I., u srijedu oko 13 sati, uočili 35-godišnjeg vozača osobnog automobila marke Citroen koji se kretao Ulicom Dubrava po prometnoj traci namijenjenoj za promet javnog gradskog prijevoza. Kasnije je nastavio nepropisno voziti, pa su policijski službenici započeli postupak zaustavljanja vozila i vozača u pokretu, zvučnim i svjetlosnim signalima te pomoću tablice ‘Stop policija‘.

Vozač se oglušio i dao u bijeg, namjerno prošao kroz crveno svjetlo te je zbog gustoće prometa vozio u zabranjenom smjeru. Na raskrižju Aleje javora i Ulice breza, policijski službenici osumnjičenog su vozača sustigli i na siguran način zaustavili. Osumnjičeni kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a ni bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije, stoji u izvještaju.

Sličnog kažnjavanja vozača, ali u mnogo manjem opsegu, bilo je i u Sisku. Kako priopćava Policijska uprava sisačko-moslavačka, u utorak oko 14 sati, na Obali Ruđera Boškovića policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 53-godišnjak s područja Siska, i to prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Vozač je uhićen i doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku koji ga je kaznio novčanom kaznom u iznosu od 7500 kuna.

Primjerenu kaznu dobit će i državljanin Srbije koji se pijan automobilom u srijedu oko ponoći dovezao na granični prijelaz Erdut. Pedesetčetverogodišnjak je u krvi imao 1,15 promila alkohola. Nakon alkotestiranja uhićen je i odveden na triježenjenje.

Milan Bugarić
alarm
RASTE BROJ

PREKRŠITELJA

U PROMETU
KOMBIJANCIJA ZATVORA I NOVČANE KAZNE
Karlovački Općinski sud u četvrtak je zbog višestrukog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama kaznio dvojicu vozača, 30-godišnjaka na mjesec dana zatvora, a 26-godišnjaka na dva mjeseca zatvora, ali i s novčanom kaznom u iznosu od 8800 kuna. Obojica su u srijedu uhvaćeni u prometnim prekršajima. Prvo su policajci u Ogulinu zaustavili 30-godišnjaka koji je ponovno vozio automobil, iako nije stekao vozačku dozvolu. Odmah je uhićen i doveden pred nadležnog prekršajnog suca. Poslije su policajci u Josipdolu uhvatili alkoholiziranog vozača koji je kombijem pokušao pobjeći, a kada je zaustavljen u bijeg se dao i trčeći. Ni taj vozač nije imao vozačku dozvolu, a izmjeren mu je 1,21 promil alkohola u krvi.
Možda ste propustili...

SEDAMNAEST INTERVENCIJA VATROGASACA

Zabio se autom u vatrogasni kombi

DVANAESTOGODIŠNJAK ZADRŽAN U BOLNICI U SLAVONSKOM BRODU

Dječak izletio biciklom pred motocikl, teško je ozlijeđen

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana