Sport
DOLAZI NEUGODAN SUPARNIK

Gorica će biti težak ispit za
bijelo-plave i Ivicu Kuleševića
Objavljeno 4. listopada, 2019.
U prva dva navrata Osijek nije u Gradskom vrtu uspio svladati žilave Velikogoričane

Iako susret s Goricom nitko neće doživljavati kao derbi, za nogometaše Osijeka subotnja utakmica protiv tog žilavog suparnika bit će upravo takve naravi.

I ne samo za momčad nego i za v.d. trenera Ivicu Kuleševića, kojem će, ako se dođe do pobjede u tom okršaju, klupski čelnici vrlo vjerojatno skinuti prefiks v.d. i promovirati ga u nasljednika Dine Skendera. To je samo jedna od važnih stvari koju nosi gostovanje Velikogoričana u Gradskom vrtu. One druge, jasno, vezane su uz rezultat. Bijelo-plavi će težiti prvenstvenu stanku, koja slijedi nakon susreta s Goricom, provesti među prve četiri momčadi HNL-a, za što im "igra" samo pobjeda. Gorica je, naime, na ljestvici petoplasirana, odmah iza Osijeka, sa samo bodom zaostatka.

Velik dan za Kuleševića
Bit će to velik dan za budućnost Ivice Kuleševića na klupi bijelo-plavih, jer bi mu pobjeda nad Velikogoričanima mogla donijeti stalni angažman. Istina, zasad je to sve u sferi pretpostavke, jer nitko od klupskih čelnika nije jasno dao do znanja da će se stvari rasplesti na taj način, ali logika navodi na takav zaključak. Prvo, bilo bi krajnje neozbiljno da klub u stanku uđe bez stalnog šefa struke. Od odlaska Dine Skendera prošla su već dva tjedna, a ime novog trenera još se ne zna. Nakon bjesomučne potrage za stranim trenerom, koja nije dala željene rezultate, u ovom tjednu sve se nekako smirilo. Visoka pobjeda u Koprivnici (4:0) označila je Kuleševićevu kandidaturu za šefa struke, što klupsko vodstvo nije moglo ignorirati. Odlučili su mu pružiti priliku i protiv Gorice. Zato nam se čini kako će ishod tog susreta sigurno utjecati na konačnu odluku o imenu novog trenera. Jedino što je "u magli" jest ima li predsjednik Ivan Meštrović spremno, i kakvo, rješenje ako se susret s Velikogoričanima ne rasplete na željeni način. Uglavnom, kako god završio treći sudar s Goricom u Gradskom vrtu, osječki bi klub nakon njega trebao imati novog stalnog trenera. Pobjeda bi mogla značiti Kuleševićevu promociju, a ostali ishodi otvorenima će ostaviti sve opcije. Pa i onu dolaska stranog trenera. Naime, nitko iz kluba nije rekao da se od toga odustalo. Poručeno je tek kako potraga više nije intenzivna kao što je bila na početku.

Opasna Gorica
Utakmica s Goricom bit će velik ispit i izazov bijelo-plavima i njihovu treneru. U prijašnjim susretima, kojih je bilo pet, pokazala se kao vrlo neugodan suparnik. Osijek ju je uspio pobijediti samo jednom, prošle jeseni u Velikoj Gorici, a i tada je morao učiniti velike napore i preokretati početni zaostatak. Osijeku očito ne odgovara način na koji igra momčad Sergeja Jakirevića, a baziran je na čvrstoj obrani i vrlo kvalitetnom izlasku u tranziciju nakon osvojene lopte. S takvim suparnicima nema "polako ćemo", jer to je čista voda na njihov mlin, a najbolji dokaz toj tvrdnji baš su međusobni susreti Osijeka i Gorice, u kojima bijelo-plavi ni u jednom od pet susreta nisu prvi postigli pogodak. Stoga se i ne treba čuditi mukama koje moraju prolaziti, jer doći protiv Velikogoričana u rezultatski minus čista je katastrofa s obzirom na način njihove igre. Naime, tek tada on dolazi do punog izražaja jer je suparnik, poput Osijeka, prisiljen otvoriti se do kraja, a onda kontre Velikogoričana sijevaju, poput munja u oluji, sa svih strana. Osijek je u dosadašnjiih pet susreta imao različite pristupe u tim susretima. Kod Zorana Zekića oni su bili napadački, pa su donijeli po jednu pobjedu, remi i poraz, a Dino Skender se u dvije utakmice različto postavio. Proljetos je izabrao oprezniju varijantu pa je Osijek u Velikoj Gorici pao bez ispaljenog metka u utakmici koja je neodoljivo mirisala na remi bez pogodaka. Ove sezone je, pak, tamo u vatru poslao pričuvnu momčad, koja je imala ofenzivniji gard, ali i nedostatak kvalitete kako bi učinila više od uvjerljivog poraza (3:1).

Izbor strategije mogao bi se pokazati ključnim u sutrašnjem susretu. Motiva ne bi smjelo nedostajati jer Osijek u prethodna dva pokušaja nije pobijedio Goricu pred svojim navijačima.

Dalibor Keler
opasnost
OSIJEK JOŠ NIJE SVLADAO GORICU KOD KUĆE
1

pobjedu iz pet pokušaja ima Osijek protiv Gorice
12

pogodaka postigao je Osijek u dva susreta s Kuleševićem na klupi
4

pogotka postignuta su u posljednjoj utakmici s Goricom u Gradskom vrtu (2:2)
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN 23. ZMNT SLATINA 2019./2020.

Slavlje za UDVDR RH klub Viljevo i prijatelje

KOMISIJA SUDACA NS OSIJEK

Tečaj za suce pripravnike