Osijek
PROJEKT UDRUGE CENTAR ZA MLADE DALJ

Zaposlit će 10 žena da se brinu o starima
Objavljeno 3. listopada, 2019.
Udruga Centar za mlade Dalj održala je u prostorijama Kulturnog i znanstvenog centra Milutin Milanković u Dalju početnu konferenciju projekta "Zaželi posao kojim pomažeš sebi, ali i drugima".

Milica Sevkić kaže da su ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za ovaj projekt potpisali ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i u ime Centra predsjednica Olja Mrkšić.

- Ovaj je projekt vrijedan 1.654.315,58 kuna, financiran je kroz Europski socijalni fond Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020. "Za zapošljavanje žena". Osnovni cilj projekta je da udruga Centar za mlade Dalj pomaže nezaposlenim ženama s najviše završenom srednjom školom, prijavljenim u evidenciju HZZ-a - čulo se na daljskoj konferenciji.

Partneri na projektu su Regionalni ured Osijek HZZ-a i Centar za socijalnu skrb Osijek, a projektom su obuhvaćena sva naselja na području općine Erdut. Projektni prijedlog izrađen je uz pomoć Poduzetničko-razvojnog centra općine Erdut i Lokalne razvojne agencije d.o.o. Dalj.

- Žene su se prije zapošljavale u okolici u tekstilnoj industriji, a danas je takvih radnih mjesta sve manje i tvornice su zatvorene. Dnevni prijevoz radnika predstavlja sve veći financijski izdatak. Stanovništvo stari, sve je manje ukupno aktivnog stanovništva i povećava se ekonomski ovisno stanovništvo, javljaju se i brojni socijalni problemi. Upravo zbog toga važno je razviti dodatne programe i pomoći zapošljavanju žena koje će pridonijeti poboljšanju kvalitete života starijim osobama, socijalizaciju i olakšati život u vlastitom domaćinstvu - rečeno je na konferenciji u Dalju.
D. Pejić
Možda ste propustili...

NOVA DONACIJA GRADA KBC-U

Sto tisuća kuna za Ginekologiju

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE “INFOKUP”

Na Infokupu znanje i vještine u pet kategorija odmjerilo čak 86 osnovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČOVJEK OD POVJERENJA MINISTRA BEROŠA

Osječanin osmislio specijalizaciju iz hitne

2

NAJVEĆA MASONSKA ZBIRKA U OVOM DIJELU EUROPE

Masoni u Osijeku od 1773.

3

HDZ OTKRIO RAZLOG KAŠNJENJA GRADNJE IT PARKA

Grad je zaboravio obavijestiti HEP da izmjesti vodove