Mozaik
PRVI ROĐENDAN ART CLUBA VINKOVCI

Art Club Vinkovci po svemu jedinstven klub u Hrvatskoj
Objavljeno 4. listopada, 2019.

Velik broj posjetitelja došao je na proslavu prvog rođendana jedinstvenog kluba u Hrvatskoj, sada već nakon godinu dana nadaleko poznatog Art Cluba Vinkovci, a ovo je ujedno bila prilika da se obilježi i 20 godina Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU).

- Svake godine imamo nekoliko izvrsnih izložbi, kao što je bila u Galeriji Dijana u Puli, a posebno bih istaknuo izložbu koju smo imali za obilježavanje Sigetske bitke. Zatim moram spomenuti Pečuh, Otok, Županju te, naravno, Vinkovce. Imamo više od 60 članova iz Moldavije, Ukrajine, Vojvodine, BiH, Crne Gore i Hrvatske. Imali smo jako puno humanitarnih akcija kojima se možemo pohvaliti. Spustio sam kriterije i ukinuo članarinu, može se učlaniti tko god želi, prihvaćamo sve koji imaju znanja u području umjetnosti i svi su dobrodošli - rekao je Ivan Lončar Žan, predsjednik HDLU-a Vinkovci.

U sklopu obilježavanja 20 godina Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) otvorena je i izložba, a svoje radove izložili su: Fikret Balić, Antun Balentović, Anita Buntić, Dejan Duraković, Ivan Lončar Žan, Marina Tomašević, Ivan Matković Lasta, Goran Lukić, Marko Lončar i Šefik Kapetanović Fiko.

- Prvih smo se godinu dana borili i od ruševine napravili golem posao. Danas je to jedna godina koja je proletjela, gdje smo stali na noge, puno toga napravili, ali i puno toga imamo još napraviti. Sretni smo i zadovoljni svim događajima koji su ovdje bili i željno iščekujemo sve nove koncerte, izložbe i nove članove. Pokazali smo Vinkovcima i cijeloj Slavoniji, čak i Hrvatskoj, što ovakav klub znači, ali što tek može učiniti za buduće generacije. Hvala svima koji su ovo omogućili, a njih je samo četrdesetak, ali su velika snaga. Siguran sam da ovakav klub ne postoji u Hrvatskoj, koji nije samo ugostiteljski objekt, nego okuplja jake snage u raznim vidovima umjetnosti gdje sve ide preko edukacije. Art Club već godinu dana stvara nove generacije umjetnika, glazbenika te budućih slikara i pjesnika. Pozivamo sve medije na suradnju da se još bolje iskoristi sve što Art Club može dati. Željeli bismo da se prostor još bolje iskoristi, da sve generacije uživaju u onom što smo mi kroz godinu dana uspjeli postići. Godišnja članarina iznosi 300 kuna, a učlaniti se može bilo tko, a prostor je na raspolaganju svima. U planu nam je puno toga i želimo biti još bolji, stoga pozivam sve mlade da nam se pridruže - rekao je Šima Jovanovac, jedan od osnivača Art Cluba u Vinkovcima.

Mnogi posjetitelji na proslavi dvaju rođendana mogli su uživati u odličnim koncertima The Vintage Banda, kao i benda The Milky Way, koji su rasplesali Vinkovčane i njihove goste. Na trenutak svi su se vratili u dane mladosti kad se rock‘n‘roll mogao čuti na svakom uglu u Vinkovcima, uz dobro nam poznate rockere.

Mario Kokaj
PREDSTAVLJENA KNJIGA “ROCK U VINKOVCIMA”
U sklopu večeri proslave prvog rođendana Art Cluba Vinkovci i 20 godina Hrvatskog društva likovnih umjetnika priređeno je predstavljanje knjige ‘’Rock u Vinkovcima’’ autora Želimira Ivkovića koja govori o povijesti pop i rock-scene u Vinkovcima i okolici. U ovoj zaista posebnoj knjizi na 335 stranica nalazi se jako puno fotografija na kojima će mnogi Vinkovčani prepoznati, te evocirati uspomene na one slavne dane rocka u Vinkovcima, posebno na ona poznata okupljališta vinkovačkih rockera.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana