Mozaik
IVAN DEČAK FRONTMEN VATRE I MENTOR U THE VOICE

Uskoro izlazi biografija
benda, a nova pjesma
stiže već u veljači 2020.
Objavljeno 4. listopada, 2019.
Najavljuje novi singl Vatre, brojne aktivnosti do kraja godine te još jedan svoj izazov u novoj, trećoj, sezoni The Voice-a

Puno je toga lijepoga u slavljeničkoj godini popularne virovitičke rock-grupe Vatra, u kojoj se napunilo 20 godina njezina rada. Izdali su novi album, objavili nove spotove, dobili Porin za najbolju vokalnu suradnju, kao prvi hrvatski glazbeni rock-sastav nastupili na Ultri te održali slavljenički koncert u Domu sportova, s kojeg ide poseban materijal.

Uza sve to, frontmen Vatre Ivan Dečak jedini je od stare postave ostao u novoj, za novu sezonu popularnog HRT-ova pjevačkog showa The Voice. Ivana smo uhvatili u hodu, ili, bolje rečeno, u trku, jer je tempo turboubrzan, no Ivan se ne žali, uživa u ovoj za Vatru posebnoj godini.

U 20. godini izdali ste novi singl i spot "Vatra se primiče". Recite nam nešto o toj pjesmi...

- "Vatra se primiče" šesti je singl s našeg desetog albuma, nazvanog "Nama se nikud ne žuri". Spot za pjesmu djelo je našeg proslavljenog redatelja Radislava Jovanova Gonze, koji je imao ideju videom napraviti svojevrsni kontrapunkt audiju, tj. tekstu, pa je 90 % spota snimio u moru. Mišljenja sam da je video super sjeo na pjesmu, pogotovo kadrovi ispod mora. Sada je sve na slušateljima, ili, u ovom slučaju, čitateljima, pa sugeriram; kliknite na naš novi spot, to je samo mali klik za vas, a veliki za Vatru, koja se vašim klikom primiče sve većim brojkama na YouTubeu.

Početkom rujna dobili ste povelju zahvalnosti od svoje Virovitičko-podravske županije. Kakav je osjećaj? Uz to, danas, 4. listopada, očekuje vas veliki koncert u Virovitici.

- Drago nam je što su virovitički gradski oci prepoznali naš dosadašnji rad te nam uručili povelju zahvalnosti. Premda više od 20 godina živim u Zagrebu, gdje sam i zasnovao obitelj, svoj bend uvijek sam smatrao virovitičkim. Ne sramim se svojih korijena, dapače, ističem ih, a to su u Županiji očito prepoznali te u konačnici i nagradili. Veselim se svakom koncertu u svom gradu, pa tako i ovaj svi jedva čekamo.

Puno toga lijepog Vatri se događa ove, 2019., slavljeničke godine. Proslava 20 godina vrhunske svirke i koncert u Domu sportova, Porin za najbolju vokalnu suradnju, nastup na Ultri. Teško je sve i nabrojiti...

- Slavljeničku godinu nismo zamislili kao godinu ljenčarenja, nego kao godinu rada. Objavili smo album "Nama se nikud ne žuri", nakon nastupa na Ultri izišao je album "Ultramix", na kojem nam se pridružio DJ Dus, a sve smo pjesme izveli u identičnom remiksiranom obliku na Ultri. Također, HRT je snimao kompletan koncert 5. travnja ove godine u Domu sportova (Vatra XX) te će ga 20. listopada, točno na dan mog 40. rođendana, i prikazati na HRT2. U studenome ove godine Dallas Records objavit će biografiju benda koju je napisao novinar Marko Podrug. Knjiga će sadržavati i naš prvi live električni album "Vatra XX uživo". Paralelno sa svim tim "sitnicama" upravo sam dovršio novu pjesmu, za koju se iskreno nadam da će u veljači 2020. krenuti u eter.

Dvadeseti ćete rođendan slaviti u studenome i u Zadru, zar ne?

- Koncertiramo i slavimo cijele godine, a 15. studenoga stižemo u Zadar, u jedan od ljepših koncertnih prostora u zemlji. Dakako, riječ je o Arsenalu, i to nije sve, na proslavi nam se toga dana pridružuju naši dragi prijatelji iz grupe Pavel.

Najavljena je i nova sezona showa "The Voice", a ti si jedini opstao od dosadašnje ekipe mentora. Što očekuješ od nove sezone? Dojmovi i osjećaji da si jedini ondje?

- Zahvaljujem HRT-u, koji mi je pružio priliku sudjelovanja i u trećoj sezoni “The Voicea”. Nova ekipa je fenomenalna, kliknuli smo već na prvom sastanku, koji se nastavio, pa se družimo, ne samo zbog poslovnih obaveza nego i privatno. Nova sezona produkcijski diže letvicu puno više od prve dvije sezone pa se iskreno nadam da će nas i kandidati ostaviti bez daha. Svi zajedno nestrpljivo čekamo da sve skupa počne.

Vladimir Grgurić
novi mentori su: VANNA, MASSIMO I davor GOBAC
Više od dvije tisuće kandidata prijavilo se za sudjelovanje u trećoj sezoni najpopularnijega glazbenog talent showa “The Voice”, a samo 79 ih je nakon dva kruga predizbora dobilo poziv da sudjeluje na snimanju audicija. Oni će se boriti za okret nove mentorske ekipe i razdoblje učenja i uživanja u glazbi na putu prema osvajanju titule najljepšega glasa Hrvatske. Mentori treće sezone su Massimo Savić, Ivana Vrdoljak Vanna, Davor Gobac i Ivan Dečak, koji ne kriju uzbuđenje zbog vrlo skorog početka snimanja emisija i okupljanja svojega deseteročlanog tima natjecatelja. Snimanja počinju ovih dana, a emitiranje novog serijala “The Voice Hrvatska” u subotu, 7. prosinca, i to uzbudljivim audicijama, koje izazivaju veliku pozornost gledatelja i javnosti.
“The Voice”
NOVA SEZONA DIŽE LJESTVICU
Možda ste propustili...

I EGIPĆANI PORUČUJU: "OSTANITE DOMA!"

Keopsova piramida kao projekcijski videozid

SLAVNI TENOR IMAO JE KOMPLIKACIJE, ALI SE OPORAVLJA

Domingo u bolnici zbog koronavirusa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TV: ŠTO GLEDATI S DJECOM U IZOLACIJI

Zabava za najmlađe uz sjajne serije i crtiće

2

PRVA U NIZU “NE DAJ SE, INES”

Šerbedžija recitira na Facebooku

3

FESTIVAL TOLERANCIJE I UNHCR HRVATSKA PREPORUČUJU…

Akcija Doku-izolacija - nagrađivani dokumentarci koji govore o izbjeglicama