Tehno
TEST: ABBYY FINEREADER 15

Digitalna organiziranost najbolji alat u svojoj branši
Objavljeno 4. listopada, 2019.
Kultni čitač je dogurao već do svog petnaestog izdanja, posao obavlja još bolje

Ako ste iole u svome radu digitalni, odnosno upotrebljavate neke oblike digitalnih dokumenata, poput PDF, Word ili drugih dokumenata, zasigurno ste bar čuli, ako ga već niste upotrebljavali, za ABBYY FineReader. ABBYY FineReader postao je planetarno popularan zbog svoje OCR tehnologije i pretvorbe needitabilnih dokumenata u one koje je moguće obrađivati.


OCR, kratica za optical character recognition ili optical character reader, u biti je tehnologija prepoznavanja otisnutih dokumenata i njihove digitalizacije, tj. pretvorbe u neki oblik digitalnog dokumenta koji je moguće uređivati. Osim toga, ABBYY FineReader svestran je PDF alat za učinkovitiji rad s tim digitalnim dokumentima. Tako osim ispisanih materijala on obuhvaća i digitalne dokumente u jedinstvenom procesu njihove konverzije iz dokumenata koje nije moguće obrađivati u one koje je moguće.

OCR kao temelj

U svojoj verziji 15, FineReader postao je bogatiji za AI (umjetnu inteligenciju), tako da svoj posao obavlja bolje no ikada prije. AI je jednostavno svuda oko nas, od pametnih uređaja do softvera, a sada i u ABBYY FineReader 15. S pomoću ABBYY OCR tehnologije temeljene na umjetnoj inteligenciji FineReader uključuje skenirane dokumente u digitalni proces i olakšava digitalizaciju, dohvaćanje, uređivanje, zaštitu, dijeljenje i suradnju na svim vrstama dokumenata u digitalnom okruženju. Ako u svom poslovnom okruženju imate puno ispisanih dokumenata i/ili njihove skenove, uz FineReader najbolje ćete ih digitalizirati, organizirati i omogućiti njihovu pretragu i uređivanje. Svi znamo kako je teško naći neki dokument koji smo ispisali ili imamo skeniran kao sliku, no uz ABBYY FineReader 15 to je jednostavno jer će dokument biti u pravom smislu digitaliziran. Također, imate li puno PDF dokumenta, FineReader ponovo će biti vaš nezamjenjiv pomoćnik. Zaboravite na dosadašnje „samo gledanje“ PDF dokumenata, uz FineReader moći ćete ih uređivati, mijenjati, kopirati sadržaj, digitalno potpisati, zaštititi i još štošta. Osim što će otvoriti i prikazati te omogućiti uređivanje PDF dokumenata, FineReader 15 će omogućiti otvaranje i rad u zapravo svim digitalnim formatima, a posebno nam se svidjela mogućnost usporedbe i traženja razlika u pojedinim dokumentima. Primjerice, imate li kakav PDF i Word dokument, uz FineReader 15 lako ih je usporediti i naći razlike.

PDF, slika, tablica...

ABBYY FineReader 15, dakle, ultimativni je alat za rad s digitalnim dokumentima. Uz njega lako ćemo zaboraviti na ograničenja nekih formata, poput PDF-a. Uzeli smo nekoliko dokumenata i isprobali učinkovitost novog ABBYY FineReader 15. Ulazni dokument i krajnji rezultat zaista su zaprepašćujući. Bez obzira na to stavili kao ulazni dokument nekakav sken, sliku ili PDF dokument, izlazni, eksportirani dokument bit će istovjetan, ali uz bitnu novost – mogućnost obrade. ABBYY FineReader 15 poboljšan je u svakom svom aspektu pa s pravom možemo reći da je ovo najbolji ABBYY FineReader do sada, a ujedno i najbolji alat tog tipa na tržištu. Rad s tablicama, našim jezikom i slovima, potpisima, zaglavljima, sve će to ABBYY FineReader 15 uredno prepoznati i kreirati u izlaznom dokumentu. Stoga, tražite li jedinstven alat za rad s digitalnim dokumentima - ABBYY FineReader 15 je ono što trebate. Na našem tržištu dostupan je preko tvrtke Digital Media d.o.o.
Marin Režić
Možda ste propustili...

SAMSUNG PREDSTAVIO GALAXY TAB S6 LITE

Baterija za 14 sati neprekidne reprodukcije videa

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike