Sport
PH U HRVANJU ZA MLAĐE UZRASTE

Slatini četiri zlata, a u Donji Miholjac dva
Objavljeno 3. listopada, 2019.
Zagreb je bio domaćin pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u hrvanju slobodnim stilom za mlađe djevojčice i dječake, a slavonski klubovi ponovno su ostavili odličan dojam. Među 150 mladih hrvačica i hrvača iz 16 hrvatskih klubova nastupili su članovi HK Slatina te Famija iz Donjeg Miholjca, a kući su se vratili, naravno - s medaljama.

Prva mjesta iz slatinskog kluba osvojile su Gabrijela Ivoš (do 54 kg) i Veronika Vilk (do 60 kg) te Toni Jagarinec (do 36 kg) i Ino Pavić (do 49 kg). U Slatinu je pak srebro donio Danijel Marošević (do 33 kg), a broncu Niko Grubač (do 40 kg). David Vilk bio je deveti, Luka Vreš 14., a Nikola Ladović 19.

Uspješne su bile i djevojčice iz donjomiholjačkog Famija. Laura Bogatić (do 44 kg) i Kata Majdenić (do 49 kg) su se okitile naslovom prvakinja, Matko Kovač je u svojoj kategoriji, do 40 kg, osvojio drugo mjesto, dok je Ena Zemunić (do 40 kg) bila treća. Juraj Žiga Jagodić zauzeo je peto mjesto u svojoj kategoriji. Uz obilje zanimljivih i dinamičnih borbi, kod mlađih dječaka ukupno je najuspješnija bila ekipa Slatine, a kod djevojčica hrvačice Podravke iz Koprivnice, ispred ekipe Famija. Slatinčanke su se plasirale na četvrto mjesto.

Istoga dana u Somboru je održano natjecanje mladih hrvača Trofej Sokola 2019., na kome je sudjelovalo dvjestotinjak natjecatelja iz pet država. Na tom su natjecanju nastupila i trojica hrvača iz Slatine: Mihael Marošević bio je pobjednik u svojoj kategoriji (do 33 kg), dok su Roko Ćurić (do 36 kg), i Ivan Knežević (do 60 kg) osvojili druga mjesta.
P. Žarković
Možda ste propustili...

HRVATSKA NA EP-u RAZBILA BJELORUSIJU

Večeras je naša fešta u Grazu

NAJBOLJI MLADI NOGOMETAŠI PO UEFA-I

Obratiti pozornost na Moru i Bradarića

NK OSIJEK ODIGRAO DRUGU PRIPREMNU UTAKMICU U ŠPANJOLSKOJ

Ndockyt i Špoljarić zabili za pobjedu nad Nürnbergom