Regija
“ZALOGAJ” - NOVA DEMOGRAFSKA MJERA

Srednjoškolcima za obrok po 150 kuna mjesečno
Objavljeno 3. listopada, 2019.
BELIŠĆE - Uz već postojeći niz socijalno-demografskih mjera koje je posljednjih godina uveo, Belišće od ovog mjeseca uvodi novu, vjerojatno jednu od prvih takve vrste ne samo na području Osječko-baranjske županije nego i na području cijele Hrvatske – projekt "Zalogaj", kojim će se svim srednjoškolcima s područja Belišća omogućiti novac za obrok tijekom školske godine.- Od ovog mjeseca svaki srednjoškolac s područja Belišća i prigradskih naselja, bez obzira na to gdje pohađa srednju školu, dobivat će 150 kuna mjesečno za svakodnevno financiranje obroka. Nazvali smo to projekt "Zalogaj", a ne klasična stipendija, jer je namijenjen svima i u jednakom iznosu - rekao je gradonačelnik Dinko Burić.

Osim što će od ove školske godine studenti s područja Belišća mjesečnu autobusnu kartu plaćati 250, a ne kao dosad 350 kuna, time se želi dodatno pomoći i srednjoškolcima i njihovim roditeljima u podnošenju troškova budući da je Grad ove školske godine znatno pomogao i osnovcima u nabavi radnih bilježnica i didaktičkog materijala. Uz nastavak financiranja međumjesnog prijevoza od prigradskih naselja do Belišća, Grad se odlučio za još jednu mjeru pomoći.

- Nakon devet mjeseci i temeljitih izračuna i projekcija zaključili smo da možemo ući u novu demografsku mjeru i adekvatno ju financijski pratiti iz gradskog proračuna. Naime, svaki mjesec na žiroračune srednjoškolaca od 1. do 4. razreda sjedat će iznos od 150 kuna. Prema našim podatcima, utemeljenim na procjenama i podatcima dobivenim iz osnovne škole u Belišću i Veliškovcima, tu mjeru u ovoj školskoj godini trebalo bi koristiti 346 učenika. Za sve njih Grad će mjesečno iz proračuna osiguravati 51.000 kuna za "Zalogaj" i tako će biti sve do kraja ove kalendarske godine, a u proračun za 2020. godinu namjeravamo ponovo uvrstiti ovu stavku - poručio je gradonačelnik Burić o mjeri koja je stupila na snagu 1. listopada.
L. Aničić
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike