Regija
“ZALOGAJ” - NOVA DEMOGRAFSKA MJERA

Srednjoškolcima za obrok po 150 kuna mjesečno
Objavljeno 3. listopada, 2019.
BELIŠĆE - Uz već postojeći niz socijalno-demografskih mjera koje je posljednjih godina uveo, Belišće od ovog mjeseca uvodi novu, vjerojatno jednu od prvih takve vrste ne samo na području Osječko-baranjske županije nego i na području cijele Hrvatske – projekt "Zalogaj", kojim će se svim srednjoškolcima s područja Belišća omogućiti novac za obrok tijekom školske godine.- Od ovog mjeseca svaki srednjoškolac s područja Belišća i prigradskih naselja, bez obzira na to gdje pohađa srednju školu, dobivat će 150 kuna mjesečno za svakodnevno financiranje obroka. Nazvali smo to projekt "Zalogaj", a ne klasična stipendija, jer je namijenjen svima i u jednakom iznosu - rekao je gradonačelnik Dinko Burić.

Osim što će od ove školske godine studenti s područja Belišća mjesečnu autobusnu kartu plaćati 250, a ne kao dosad 350 kuna, time se želi dodatno pomoći i srednjoškolcima i njihovim roditeljima u podnošenju troškova budući da je Grad ove školske godine znatno pomogao i osnovcima u nabavi radnih bilježnica i didaktičkog materijala. Uz nastavak financiranja međumjesnog prijevoza od prigradskih naselja do Belišća, Grad se odlučio za još jednu mjeru pomoći.

- Nakon devet mjeseci i temeljitih izračuna i projekcija zaključili smo da možemo ući u novu demografsku mjeru i adekvatno ju financijski pratiti iz gradskog proračuna. Naime, svaki mjesec na žiroračune srednjoškolaca od 1. do 4. razreda sjedat će iznos od 150 kuna. Prema našim podatcima, utemeljenim na procjenama i podatcima dobivenim iz osnovne škole u Belišću i Veliškovcima, tu mjeru u ovoj školskoj godini trebalo bi koristiti 346 učenika. Za sve njih Grad će mjesečno iz proračuna osiguravati 51.000 kuna za "Zalogaj" i tako će biti sve do kraja ove kalendarske godine, a u proračun za 2020. godinu namjeravamo ponovo uvrstiti ovu stavku - poručio je gradonačelnik Burić o mjeri koja je stupila na snagu 1. listopada.
L. Aničić
Možda ste propustili...

VEČERAS SVEČANOST OTVORENJA 53. ŠOKAČKOG SIJELA

Za "Šokački cvit" natječe se 11 djevojaka

BOGATA PONUDA BROJNIH IZLAGAČA SVE DO NEDJELJE

Otvoren Sajam zlatne niti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA MLADE OBITELJI

Tko bi želio kuću, dobije 10.000 kuna

2

ROBERT JANKOVICS SABORSKI ZASTUPNIK MAĐARSKE NACIONALNE MANJINE

Najveći je problem preslab “baranjski lobi” u Zagrebu

3

PREMALO PARKIRALIŠTA UCENTRU VUKOVARA

Kapitalni će projekti "progutati" parkinge?