Regija
PROMJENE U VLADAJUĆOJ KOALICIJI GRADA

Orahovica: SDP raskinuo koaliciju s HSS-om
Objavljeno 3. listopada, 2019.

ORAHOVICA - Gradski odbor SDP Orahovica održao je jučer u hotelu ‘‘Ružica‘‘ izvanrednu konferenciju za medije kojoj su nazočili predsjednik SDP-a VPŽ Mate Vukušić, predsjednik SDP-a Orahovica Radoje Medenica te vijećnici SDP-a u gradskom vijeću Orahovice. Nakon predstavljanja ciljeva i programa rada SDP-a na županijskoj i državnoj razini od strane predsjednika SDP-a VPŽ Mate Vukušića, razloge raskida koalicije iznio je predsjednik orahovačkog SDP-a Radoje Medenica.


- Odluka Gradskog odbora SDP-a na sjednici održanoj 30. rujna godine donio je odluku o raskidu koalicije s HSS-om. Nekoliko je razloga što je prethodilo i uvjetovalo ovu odluku, a to je da u posljednjih godinu dana ova koalicija uopće nije funkcionirala. Prisutne su bile stalne trzavice, tenzije i nesuglasice oko jednostrane politike naših partnera koji nisu uvažali neke naše stavove, a gradonačelnica iz njihovih redova Ana-Marija Petin, doista ne znam iz kojih razloga, već više od deset mjeseci uopće ne komunicira sa mnom kao predsjednikom gradskog Vijeća i stranke s kojom je njena u koaliciji, a isto tako ne komunicira s svojim zamjenikom i iz svega toga najveću štetu imaju naši građani.

Kap koja je prelila čašu bila je zapošljavanje užih članova obitelji gradonačelnice u financijskom odjelu Grada. Nekoliko puta probali smo upozoravati da je to štetno, SDP prema nepotizmu i korupciji ima nultu stopu tolerancije pa prema tome ovo nismo mogli dopustiti. Jedini izlaz je raskid koalicije što smo i napravili. Postavlja se pitanje kako dalje. Gledajući stanje u gradskom Vijeću mi ćemo za sada štititi interes građana Orahovice, bit ćemo vijećnici SDP-a, imamo svoj klub i tako ćemo se i ponašati. Sve ono što bude u na sjednicama Vijeća dolazilo na anevni red, a bude u interesu naših sugrađana mi ćemo apsolutno podržati, a hoće li se stvarati neka nova većina, mi to ne znamo, vrijeme će pokazati svoje. Ono što bih još dodao da nam nije cilj provocirati niti želimo nove izbore, to bilo trenutno najgore za naše sugrađane, šteta bi bila velika, a koristi ne bi imao nitko – zaključio je Medenica.
Gradski odbor HSS-a svoju je tiskovnu konferenciju najavio za danas (četvrtak) na kojoj će iznijeti svoje stavove o trenutnoj političkoj situaciji u gradu. V.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

''SEOSKA PRIJESTOLNICA VSŽ - ĐELETOVCI 2019.''

Đeletovci brojnim projektima za boljitak sela

2

VELEUČILIŠTE IZRADILO APLIKACIJU

Studenti će ljudsko tijelo upoznati preko virtualne stvarnosti

3

UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA VINKOVCI

Lani dobar urod žira, otkupljeno 700 tona