Osijek
NA NOVOJ ADRESI

Zdravstveni i Mirovinski doselili se u središte grada
Objavljeno 3. listopada, 2019.
U “Mirovinski” se ne ulazi s korza, nego iz dva susjedna prolaza - Truhelke i Matice hrvatske

Još jednom se naša redakcija odazvala molbi svojih čitatelja - tražili su informaciju na kojim to lokacijama sada djeluju "Zdravstveno" i "Mirovinski". Naravno da smo izvijestili kako su se zbog početka energetske obnove i unutrašnjeg uređenja - a najvažnija je vijest da će se ondje ugraditi dva dizala, te dvije službe iselile sa svoje matične adrese, u Parku kralja Zvonimira. Obje su se institucije privremeno doselile u središte, na osječki korzo. Ipak, kako te dvije službe dijelom pokrivaju i korisnike iz svih pet slavonskih županija, odlučili smo u minireportaži pokazati točne lokacije.

Počet ćemo s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, on dnevno zaprimi veći broj korisnika.

Dakle, njegova nova adresa je Kapucinska 23, posljednja je to zgrada na korzu, na uglu s Jaegerovom ulicom.

To je zgrada u kojoj je nekada bila banka, potom teleoperator, no nakon toga duže je vremena bez korisnika. U nju se ulazi kroz pomalo neugledna vrata, na prvom podestu je redomat, pa i automat za izradu europske kartice zdravstvenog osiguranja.

Iako je adresa novog središta osječke Područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Kapucinska 29, ondje je nećete naći i upravo je to mnoge dovelo u zabludu. “Mirovinski” zapravo jest u toj zgradi, ali je na broju 29 ulaz u Addiko banku. U “Mirovinski” se može ući na druga dva ulaza. Prvi je onaj iz Prolaza Matice hrvatske - i to u dijelu Prolaza koji je bliži parkiralištu u Naselju Jakova Gotovca. I u njega se ulazi kroz (o)manja drvena vrata, no jasno su označena. Korisnicima je na raspolaganju i drugi ulaz - onaj iz Vrta Jagode Truhelke (iza PBZ-a, nap. a.).

Dario Kuštro
PODSTANARSTVO OD GODINU DANA
Godinu dana, zaključno s kolovozom iduće godine, potrajat će obnova zgrade na matičnoj adresi, u Parku kralja Zvonimira 1. Projektom koji je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje prijavio na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje, s pozicije energetske obnove zgrada javnih službi, osigurano je 7,9 milijuna kuna. Šezdeset posto tog iznosa je nepovratno. Istovremeno, pristupit ćemo i cjelovitoj rekonstrukciji unutrašnjosti naše zgrade, gdje će biti ugrađena dva dizala te će se tako omogućiti lakši pristup višim etažama svima koji imaju teškoća u kretanju.
Možda ste propustili...

UŠTEDA NA TROŠKOVIMA

Nova LED rasvjeta u Vladislavcima

“HEAD ON EAST CROATIA”

Hedonizam je ovdje na istoku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

WALDINGEROVA 11, ILI KAKO SE (NE) BRINEMO O BAŠTINI

Oronula kuća skriva priče o Paulini Hermann i gradu

2

OSAM MJESECI BEZ IZABRANOG STOMATOLOGA

Uskoro novi stomatološki tim u donjogradskom DZ-u

3

VLASNIK ZAPEO U BANCI

Psići zavezani za klupu zabrinuli prolaznike