Osijek
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Sajam starih zanata u Dalju
Objavljeno 3. listopada, 2019.
Sajam starih zanata, običaja i Gužvarijada dvije su objedinjene tradicionalne manifestacije koje će se održati u Dalju u subotu, 5. listopada. Prilika je to da se u prve jesenske dane prisjeti kako se nekada živjelo u selima na ovom prostoru, kaže načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić, i da se to predstavi posjetiteljima, ali ujedno i promoviraju i običaji drugih koji rado dolaze i nastupaju na daljskoj pozornici iza Doma kulture.

Prema programu, najavljuje zamjenik predsjednika Turističke zajednice općine Erdut Darko Barjaktarević, u 11 sati je svečano otvaranje sajma tijekom kojeg neće nedostajati zabavnog dijela. Naime, već u 11.30 počinje prvi blok kulturno-umjetničkog programa koji se odvija na istom prostoru u Dalju. U 15 sati je svečani defile kulturno-umjetničkih društava koja nastupaju na ovoj zanimljivoj turističkoj manifestaciji. U 16 sati počinje drugi blok kulturno-umjetničkog programa. Svatko tko želi može se priključiti radionici koju pripremaju organizatori "Kako napraviti ukusnu gužvaru?" i pokupiti recept. Zatvaranje sajma predviđeno je u 19 sati.

- Ovo je priredba koja se odavno utkala u turistički plan jesenskih manifestacija u našoj općini. Uz kulturni i zabavni program oduvijek nastojimo prezentirati i druge značajke življenja ovdje u općini, a to je zasigurno ova naša slavonska prednost i jedinstvenost – gastronomija. Tijekom cijele manifestacije u ponudi će biti gastro, lovački i riblji specijaliteti, eko-etnoproizvodi domaće radinosti i prezentacija starih zanata i običaja uz gužvaru i vino – kaže načelnik i predsjednik Turističke zajednice općine Erdut Jugoslav Vesić. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA PROSLAVA CRKVENOG GODA NAKON COVID IZOLACIJE

Veliko slavlje GČ Jug 2 -
na otvorenom i uz oprez

2

OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

Sjećanje na sve one koji su dali živote za Hrvatsku

3

MEĐUNARODNI DAN NESTALE DJECE

Na širem je osječkom području lani nestalo ili pobjeglo 1461 dijete