Osijek
POTPISANI UGOVORI

Energetska obnova javnih ustanova: 30 milijuna za 11 zgrada
Objavljeno 2. listopada, 2019.
Zamjenik župana Goran Ivanović potpisao je s izvođačima radova ugovore za energetsku obnovu 11 zgrada javne namjene za koje je završen postupak javne nabave u okviru projekta "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora". Riječ je o ulaganju od 30 milijuna kuna diljem Osječko-baranjske županije.

"Ovo je najveći projekt na kojemu smo radili posljednjih godinu i pol. Kada budemo priveli cijelu priču kraju, govorit ćemo o 200 milijuna kuna uloženih u energetsku obnovu. Energetska obnova nešto je što zasigurno ima smisla, novac koji nam ostaje od uštede energije utrošit ćemo u neke druge projekte. Ovdje me posebno raduje što su energetskom obnovom pokrivena i najmanja mjesta na području naše županije", rekao je Ivanović prilikom potpisivanja ugovora.

Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjel za investicije i europske fondove Osječko-baranjske županije, govorila je pak o pojedinostima novog ciklusa energetske obnove.

"Nastavlja se provedba novih projekata energetske obnove - ukupno njih 35. Od tih 35 s današnjim danom 11 uvodimo u posao, koji je ukupne vrijednosti 30 milijuna kuna, od čega je najveća investicija Opća bolnica Našice, gdje će se raditi kompletna obnova bolnice kroz ugovorenu vrijednost radova od deset mlijuna kuna. Sljedeća je po vrijednosti investicija Srednja strukovna škola Antuna Horvata u Đakovu, za koju je vrijednost projekta šest milijuna i 500 tisuća kuna. No, također, danas smo ugovorili posao za energetsku obnovu zdravstvene stanice u Budimcima, koja je jedna od najmanjih projekata. Tu su i područne škole Grabovac, Karanac, Kešinci, Koritna, Magadenovac, koje će dobiti obnovljene zgrade. Važno je spomenuti da smo do sada investirali gotovo 200 milijuna kuna u energetsku obnovu, od čega su EU sredstva osigurana u visini od oko 106 mlijuna kuna, sredstva Ministrastva regionalnog razvoja i fondova EU 48 milijuna kuna i gotovo 40 mlijuna kuna Osječko-baranjske županije", rekla je Tramišak.

O vrijednosti projekta govorio je i ravnatelj Opće bolnice Našice, dr. Hrvoje Šimić.

"Ovo je najveće pojedinačno ulaganje u našu ustanovu. Nakon obnove bolnica će za sve pacijente te za oko 400 naših djelatnika postati puno ugodniji prostor za boravak i rad. Važna nam je, jasno, i ušteda na energentima. Bolnica na godišnjoj razini troši gotovo milijun kuna, a nakon obnove ušteda bi trebala iznositi više od 51 posto, što je odlično", rekao je dr. Šimić. I. Solar
Možda ste propustili...

SVJETSKI TJEDAN DOJENJA

Najekološkiji način hranjenja beba

OPĆINSKA TVRTKA KOMUNALNO - BILJE D.O.O.

Rekonstruirali tzv. Komarčev prolaz

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PJEŠAČKI MOST MALO ZATVOREN, MALO OTVOREN

Netko se opasno igra živcima građana

2

OAZA USRED ČEPINA

Vrtna bajka idealna je
za bijeg od problema

3

POLIGON ZA IŽIVLJAVANJE U SREDIŠTU GRADA

Brojni neodgovorni biciklisti jure stazama Sakuntalina parka ugrožavajući šetače