Crna kronika
LOPOVI BILI U AKCIJI

Niz bizarnih krađa na istoku Hrvatske
Objavljeno 3. listopada, 2019.
MOHOVO/VINKOVCI - Lopovi su na istoku Slavonije, sudeći prema podacima Policijske uprave vukovarske-srijemske, u posljednje vrijeme bili poprilično aktivni, a osim "uobičajenih" krađa, bavila se policija i onima - bizarnima. Jedna od lopovskih aktivnost prijavljena je policiji iz iločkog prigradskog naselja Mohovo, gdje je ukradeno ni manje ni više nego - nekoliko tona jabuka! Jabuke različitih sorti "nestale" su iz voćnjaka u vlasništvu 54-godišnjaka iz Zagreba, a koji se nalazi pokraj Mohova. Krađa se, pak, dogodila između 16. i 30. rujna, javila je policija, dodajući da materijalna šteta zbog krađe jabuka iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, no kradljivac (ili više njih) nije zasad otkriven. Prema svemu sudeći lopovi su vrlo dobro znali da vlasnika nema, pa su studiozno pobrali gotovo sav jabučni urod.

Nekoliko se pak krađa zbilo u selu Markušica u okolici Vinkovaca. "Iz tri obiteljske kuće u Markušici otuđen je nakit i novac, a u svakoj od tri krađe šteta je po nekoliko desetaka tisuća kuna", potvrdili su iz Policijske uprave u Vinkovcima dok se za lopovima još traga. Kako su pojasnili, prva u nizu krađa u Markušici dogodila se između 10. i 30. rujna u kući u Ulici Pere Cara, a spomenute vrijednosti iz druge dvije obiteljske kuće u selu, obje u Ulici Save Popovića, ukradene su tijekom prekjučerašnjeg dana (1. listopada). Nakon prijave krađa policija je obavila očevid i počela je kriminalističko istraživanje.

Među bizarne mogao bi se, međutim, svrstati događaj iz Vinkovaca gdje je 40-godišnja žena - na dječjem igralištu ukrala od djeteta mobilni telefon! "Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci proveli su tijekom prekjučerašnjeg dana kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom iz Vinkovaca, a kojim su utvrdili sumnju kako je počinila kazneno djelo krađe. Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, 40-godišnjakinja je još 31. kolovoza ove godine u poslijepodnevnim satima, na dječjem igralištu u Vinkovcima, ukrala mobitel malodobne djevojčice, vrijedan nekoliko tisuća kuna", stoji u priopćenju vukovarsko-srijemske policije. Navodi se nadalje i kako protiv 40-godišnjakinje slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, a mobitel je - pronađen i vraćen vlasnici. S.Butigan
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NASTAVLJAJU SE NAPADI NA GRAĐANE U NJIHOVIM DOMOVIMA

Nakon krađe lopov napao usnulog vlasnika (69) kuće

2

OČEVID NESREĆE KOD ZGRADE OTOSA

Prošao kroz crveno pa snažno udario u Nissan

3

VIŠEMJESEČNA ISTRAGA DALA REZULTATA

Prijava zbog sudjelovanja u tučnjavi