Dome slatki dome
RADNI PSI

11 natjecatelja s psima na utakmici u Čepinu
Objavljeno 3. listopada, 2019.
Broj sudionika iz naše sredine svake je godine sve veći, programi se proširuju, pa se očekuje da će prerasti u međunarodnu

Na poligon Kinološkog društva “Čepin“, u organizaciji KD-a “Čepin“, održala se 7. Regionalna utakmica u radu športskih pasa. Suho, ugodno i toplo vrijeme svakako je pridonijelo lijepom ugođaju ove manifestacije. Rad pasa sudilili su Blaženka Jovanović, markirantica, i tragopolagač Dražen Kos, a voditelj poslušnosti, napada i obrane bio je Davor Prigl.

- Sudionici utakmice i posjetitelji imali su i mogućnost obnoviti i nadopuniti opremu za školovanje pasa na štandu DINGO GEAR, također i kupiti knjigu Kinološka anatomija autora Obrada Đokića, koji je ujedno svojom nazočnošću i donacijom uveličao utakmicu. Sudjelovalo je 11 natjecatelja i to pet po NP programima i šest po IGP programima. Na žalost, iz ostalih slavonskih društava i škola nije bilo sudionika, tako da su svi natjecatelji bili članovi iz Čepina. Na dosadašnjim utakmicama sudjelovali su i natjecatelji iz drugih slavonskih društava. Ova utakmica pokazala je da ima budućnost i da bi mogla postati tradicionalna i, nadamo se, u skoroj budućnosti i međunarodna. Potvrda tome je da je broj sudionika iz naše sredine svake godine sve veći i da se programi proširuju - saznajemo od Josipa Novaka. Prema NP-OP-u prvi je Goran Ardalić s malinoom Bleki, drugo mjesto osvojio je Robert Kubica s malinoom Rex od Moslavine, treća je Biljana Krušić s mini bulterijerom Khristian Grey iz Doma Averyanovih.

Prema programu NP-A prvi je Mario Klinec s nizozemskim ovčarom Ajax, druga je Marta Ljubičić s mješancem Ares.

Prema programu IGP-BH prvi je Antun Krivohlavek s malinoom Laki od Slunja. Prema programu FPr1 prvi je Zlatko Cvančić s njemačkom ovčarkom Ohra aus dem Hahnsdorf. Prema programu Upr1 prvi je Kruno Zeman s velikom pudlom Lord Of The Singles Conrad. Prema GPr1 prvi je Zdenko Đurček s belgijskom ovčarkom Kija Niger Lupus ex Migora. Prema IGP1 prvi je Ivan Horvat s malinoom Gun od Moslavine. Prema IGP2 prvi je Davor Šalamon s njemačkom ovčarkom Xavva Majoruv hej.

Pokal za fair play dobio je Kruno Zeman s velikom pudlom. Najstariji pas sudionik bio je malino Rex od Moslavine Roberta Kubica, a najmlađi je minibulterijer Biljane Krušić. J.Kn.
Druženje uz čobanac
Cijela je manifestacija prošla u jako dobrom ozračju i u ugodnoj atmosferi, a nije nedostajalo ni posjetitelja. Nakon natjecateljskog dijela objavljeni su rezultati, uručeni su pokloni i pehari te se održao otvoreni trening i druženje uz čobanac. Organizacijski odbor u sastavu Dario Bakša - predsjednik KD Čepina, Josip Novak, Ivan Horvat, Davor Prigl, Dražen Kos, Zoran Gotić, Zlatko Cvančić, Sanja Kastratović i Biljana Krušić, potrudili su se da uz pomoć sponzora svi sudionici dobiju prigodne poklone i medalje, prva tri mjesta pehare i hrane za ljubimce. Bili su tu i pehari iznenađenja za fair play, za najstarijeg i najmlađeg psa.
Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike