Mozaik
U HRVATSKA KINA STIŽE FILM “BIJELA VRANA”

Fiennes režirao priču o najvećem od najvećih svjetskih baletana
Objavljeno 2. listopada, 2019.

Film "Bijela vrana", priča o najvećem od najvećih svjetskih baletana Rudolfu Nurejevu, u režiji proslavljenog glumca Ralpha Fiennesa, od četvrtka, 10. listopada, počinje igrati u hrvatskim kinima. Dva puta za Oscara nominirani britanski glumac za svoj je treći redateljski posao u karijeri odlučio adaptirati priču o Rudolfu Nurejevu, slavnom ruskom baletanu kojeg se danas smatra jednim od najvećih i najboljih baletnih plesača svih vremena.

- Priča o Nurejevu uistinu je nevjerojatna, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je on bio jedan od prvih prebjega iz tadašnjeg Sovjetskog Saveza u zapadni svijet - napominje se u najavi hrvatskog distributera, Discoveryja.

Drama prati mladića koji u dobi od 22 godine, odjeven u fino tamno odijelo, leti iz St. Peterburga do Pariza, na svom prvom putovanju u inozemstvo. Godina je 1961., a Nurejev, prije nego je postao legenda, bio je član baletne skupine Kirov.

Pariški život ga opčini i on želi upiti svu kulturu, umjetnost i glazbu koju mu taj grad pruža, no agenti KGB-a prate svaki njegov korak i postaju sve više i više sumnjičavi u njegovo ponašanje i prijateljstvo s mladom Parižankom Clarom Saint.

- Kada se konačno suoče s Nurejevim uz šokantne zahtjeve, on je prisiljen donijeti srceparajuću odluku koja bi mu mogla zauvijek promijeniti život, a njegove prijatelje i obitelj staviti u smrtnu opasnost - ističe se u najavi filma.

Glavnu ulogu u filmu ima priznati ukrajinski baletan Oleg Ivenko kojem je to i prva filmska uloga. U jednom od intervjua izjavio je da je prvi poziv na audiciju koji je dobio preko elektroničke pošte obrisao jer je mislio da se radi o ‘spamu‘, no ipak je na kraju dobio ulogu Nurejeva, kojemu je stilom plesanja i fizičkim izgledom sličan. Uz njega, glavne uloge u filmu ostvarili su Ralph Fiennes, francuska glumica Adèle Exarchopoulos te njemački glumac Louis Hofmann.

Fiennes tim filmom donosi inspirativnu, istinitu priču. "Bijela vrana" imala je svjetsku premijeru na međunarodnom filmskom festivalu u Tokiju gdje je prikazana u službenoj konkurenciji, osvojivši nagradu za posebno umjetničko postignuće.

Tanja Kvorka
Glavnu ulogu u filmu ima priznati ukrajinski baletan Oleg Ivenko kojem je to i prva filmska uloga
Možda ste propustili...

PRVA VEČER 60. SPLITSKOG FESTIVALA

Zvijezde zapjevale vječite hitove 60 godina festivala

“WILD AT HEART”

Lyncheva serija

U SKLOPU PRANDAU FESTIVALA ORGULJAŠKE I KOMORNE GLAZBE

Večeras u dvorcu Mailath koncert Ansambla Camerata Garestin

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana