Sport
ILIJA LONČAREVIĆ O NK OSIJEKU

Stranac na klupi može biti vrlo sklizak teren
Objavljeno 2. listopada, 2019.

Ilija Lončarević trenirao je Osijek tri sezone. Došao je u Gradski vrt u studenome 2006. i na klupi se zadržao do listopada 2008. te u sezoni 2007./08. osvojio treće mjesto, što je plasman koji Osijek nikada nije uspio nadmašiti. U HNL-u je ukupno vodio 321 utakmicu, što ga svrstava na drugo mjesto ljestvice svih vremena domaće lige.

Ilija je u mnogočemu bio vizionar britkih i jasnih stavova, pa je uvijek zanimljivo čuti njegovo mišljenje. Osijek je za njega uvijek tema o kojoj će gorljivo razgovarati. Bijelo-plavi su u potrazi za trenerom, važe se između stranca ili povjerenja v. d.-u trenera Ivici Kuleševiću, koji odlično odrađuje posao dok se čeka konačna odluka.

- Osobno sam uvijek pristaša domaćih trenera. Pustite marketinške spinove, u kojima čelnici klubova ponekad vole uživati. Smatram kako bi se naši klubovi trebali ponašati u realnim okvirima stanja u državi i u samom domaćem nogometu. Naši treneri su bezbroj puta već dokazali kvalitetu radeći u uvjetima koji su strancima nezamislivi. Osim toga dolazak stranog trenera, znam to iz vlastitog iskustva, kada sam radio u Libiji, uvijek može biti sklizak teren. Prvo zbog privikavanja na novu kulturu te zbog jezične barijere. Dobiješ prevoditelja, ali nakon nekog vremena shvatiš kako se on zapravo pravi pametan i ne prevodi baš najtočnije ono što tražiš od igrača. Puno je zamki u takvim odnosima. Zbog toga mislim kako je domaća opcija uvijek bolja. Na hrvatskom tržištu postoje iskusniji treneri koji bi se mogli uhvatiti u koštac s očekivanjima koje Osijek ima - kaže Ilija Lončarević.

U ovom trenutku posve je neizvjesno tko će naslijediti Dinu Skendera na klupi bijelo-plavih. Ivica Kulešević nosi prefiks v.d., ali dva susreta koja je dobro odradio dovela su do pozicije u kojoj se ozbiljno razmišlja i o njemu kao novom treneru.

- Osijek ima formiranu momčad, što je posao koji je odlično odradio Zoran Zekić. To je plod toga što je klub stao iza Zekića u tom osjetljivom vremenu. Došlo je do razlaza s njim, ali to su stvari koje se događaju kada nakon određenog vremena dođe do raznih zasićenja u suradnji i nema mjesta zloj krvi. Žao mi je što je Osijek prelako i prebrzo potrošio Dino Skendera, koji je mlad trener i ima kapacitet. U ovom trenutku stvarno ne vidim razlog zbog kojeg Kulešević ne bi nastavio posao s Osijekom. Klub je logistički odlično složen, momčad je, rekao sam, formirana, što je iznimno važno kada novi trener dolazi u jeku sezone. Smatram kako svaki ozbiljan trener u Osijeku ne bi smio imati problema voditi momčad jer je pred klubom kvalitetna budućnost - zaključio je Ilija Lončarević.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

OSVRT NA 8. KOLO HT PRVE HNL

Šok na Poljudu, korona opet prijeti

OČEKIVANA ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE RH

Sportska natjecanja bez gledatelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CILJ ŠTO BOLJE ZAVRŠITI JESEN

Marko Žigić na klupi Kutjeva

2

ZBOG PANDEMIJE

Odgođeno cijelo kolo Prve HMNL

3

KOŠARKAŠKI KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ

Belišće bez borbe u osminu finala