Osijek
ENERGETSKA OBNOVA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Ugodniji život za stare i nemoćne
Objavljeno 2. listopada, 2019.
Župan Ivan Anušić sa suradnicima obišao je radove na energetskoj obnovi Doma za stare i nemoćne u Osijeku koja je počela u kolovozu, a radovi bi trebali biti završeni u roku od deset mjeseci od početka realizacije projekta.

„Obišli smo danas radove na dva doma za stare i nemoćne na području Osječko-baranjske županije kojima je Županija i osnivač. Dom u Belom Manastiru, gdje je vrijednost radova blizu osam milijuna kuna, i osječki Dom za stare i nemoćne, najveći takav dom, a vrijednost obnove iznosi 12 milijuna kuna. Osječko-baranjska županija ukupno u ova dva projekta sudjeluje sa sedam i pol milijuna kuna vlastitih sredstava, a ostatak sredstava osiguran je kroz EU fondove i Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Riječ je o projektima koji će rezultirati golemim uštedama u financijskom smislu na energentima. Procjena je da će se godišnje oko 11 milijuna kuna uštedjeti na svim investicijama koje radimo. U toj računici već za četiri godine u potpunosti vraćamo sve ono što je Osječko-baranjska županija svojim sredstvima sufinancirala. Do kraja ovog našeg političkog mandata mislim da ćemo uspjeti obnoviti apsolutno sve zgrade kojima je Županija osnivač. Govorimo o svim osnovnim školama na području Grada Osijeka, o srednjim školama na području Županije, o domovima zdravlja, o našičkoj bolnici koja se već radi i domovima za starije i nemoćne osobe“, rekao je ovom prilikom Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU-a Osječko-baranjske županije Nataša Tramišak, istaknula je pak kako će obnova Doma za starije i nemoćne osobe obuhvatiti baš sve ono što energetska obnova podrazumijeva.

„Ovdje se mijenja vanjska stolarija, radi se nova ovojnica, stavlja se mineralna vuna koja će osigurati veći koeficijent zaštite od prolaska topline te predstavlja dobar izolator i za zimske i ljetne uvjete. Sređuje se i krovište, mijenja se ono što je dotrajalo, postavlja se energetski učinkovita rasvjeta i zanavlja se sustav grijanja“, rekla je Tramišak.

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Osijek Vjekoslav Ćurić, zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji na investiciji koju ova ustanova čeka godinama. I.Sl.
Možda ste propustili...

MOST MALO ZATVOREN, MALO OTVOREN

Građani uskraćeni za točnu informaciju

KNJIGA O SLOVAČKIM PREZIMENIMA I NADIMCIMA

Riznica etnoloških i onomastičkih podataka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PJEŠAČKI MOST MALO ZATVOREN, MALO OTVOREN

Netko se opasno igra živcima građana

2

OAZA USRED ČEPINA

Vrtna bajka idealna je
za bijeg od problema

3

POLIGON ZA IŽIVLJAVANJE U SREDIŠTU GRADA

Brojni neodgovorni biciklisti jure stazama Sakuntalina parka ugrožavajući šetače