Osijek
AKCIJA “VOZIMO ZA VOZAČ(K)E” PRIVEDENA KRAJU

Domu Klasje donirano 10.650 kn
Objavljeno 2. listopada, 2019.
Igor Toman i Ivica Lenard, biciklisti-filantropi, uručili su jučer Mirandi Glavaš-Kul, ravnateljici Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje, donaciju vrijednu 10.650 kuna, kojom će štićenicima te institucije biti omogućeno polaganje vozačkog ispita.

Rezultat je to filantropske akcije “Vozimo za vozač(k)e” u organizaciji Zaklade Slagalica i Zaklade Srce grada Osijeka, koja je počela 11. rujna, s ciljem prikupljanja 10.000 kuna, što je zahvaljujući 135 donatora, koji su do 27. rujna uplatili 143 donacije, čak i premašeno, i to prije zadanog roka, odnosno 1. listopada, kada se obilježava Europski dan filantropije.

Akcija je funkcionirala tako da su donatori “plaćali” kilometre koje su Igor i Ivica neumorno odvozili kroz sedam gradova Osječko-baranjske županije. Riječ je o čak 500 kilometara, a cijena jednog iznosila je 20 kuna.

- Vozačka je dozvola nešto što uvelike olakšava ulazak u svijet odraslih, a ovom akcijom dvoje naših štićenika dobit će bolju startnu poziciju, zbog čega su neizmjerno sretni i zahvalni. U njihovo i svoje ime zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj akciji - istaknula je Miranda Glavaš-Kul.

Zadovoljni su bili i nesebični biciklisti Ivica i Igor, istaknuvši da je posebno lijep osjećaj pomoći potrebitima bicikliranjem, koje toliko vole, te zahvalivši svima koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji. I.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana