Osijek
22. OSJEČKI JESENSKI SAJAM

Na Pampasu će biti 200 izlagača
Objavljeno 1. listopada, 2019.
Mnoštvu događaja u srcu Slavonije ovoga će se vikenda priključiti i tradicionalni, 22. Osječki jesenski sajam - službeno je najavljeno na jučerašnjoj konferenciji u sajamskom prostoru Pampas. Ondje će od 4. do 6. listopda nastupiti gotovo 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, koji će tom prigodom predstaviti svoje proizvode i usluge, uz mogućnost sudjelovanja na nekoliko prezentacija, predavanja i radionica.

- Oduvijek je cilj poticanje gospodarstva, pa će i ovaj put Osječki sajam poslužiti kao svojevrsni filtar i jamac kvalitete. Istovremeno će se održavati i Sajam antikviteta u Tvrđi, pa uz tamošnjih 140 izlagača imamo brojku od 340 izlagača koji će Osječanima i svim posjetiteljima predstaviti svoje proizvode - otkrio je Alen Vukšanović, direktor tvrtke Osječki sajam, podsjetivši kako će se u sklopu sajma održati i 3. Izložba braniteljskog poduzetništva, Hrvatsko-mađarski poslovni susreti te 6. Izložba ženskog poduzetništva, koja će postati i samostalni sajamski projekt. Težnju da Osijek ostane grad sajmovanja i kao takav prepoznatljiv u cijeloj Hrvatskoj, iznio je Željko Požega, predsjednik osječkog Gradskog vijeća, a Zoran Kovačević, predsjednik HGK - Županijske komore Osijek, istaknuo je kako će cijelu manifestaciju upotpuniti i 24. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda.

- Možemo otkriti kako je ocjenjivanje meda, u suradnji s osječkim Prehrambeno-tehnološkim fakultetom privedeno kraju, pa se kulminacija očekuje 5. listopada, kada ćemo nakon edukativnog dijela, nagraditi i najuspješnije pčelare - najavio je Kovačević, istaknuvši kako će na sajmu nastupiti 35 članica HGK-a, a pridružit će im se i 16 obrtnika, članova Hrvatske obrtničke komore. M.Mandić
Možda ste propustili...

NA FILOZOFSKOM O MANJINSKIM JEZICIMA

Znanstvenici o mađarskom jeziku

TREĆA NOĆ ZNANOSTI NA PTFOS-U NADMAŠILA OČEKIVANJA

Znanost za sve! Ovakve manifestacije popune upisne kvote

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZLOŽBA INDUSTRIJSKE BAŠTINE „OLT TIMES“

Sjećanje na slavne
dane industrijskog diva

2

ZAVRŠENA NAKON OSAM GODINA ISTRAŽIVANJA

Knjiga “Pustare južno od Osijeka”

3

PREDSTAVLJENA KNJIGA O PROGONU NIJEMACA NAKON 1945.

Sjećanja na zatočeništvo u logoru Osječanke Magde Katić rođ. Wiesenthaner