Osijek
22. OSJEČKI JESENSKI SAJAM

Na Pampasu će biti 200 izlagača
Objavljeno 1. listopada, 2019.
Mnoštvu događaja u srcu Slavonije ovoga će se vikenda priključiti i tradicionalni, 22. Osječki jesenski sajam - službeno je najavljeno na jučerašnjoj konferenciji u sajamskom prostoru Pampas. Ondje će od 4. do 6. listopda nastupiti gotovo 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, koji će tom prigodom predstaviti svoje proizvode i usluge, uz mogućnost sudjelovanja na nekoliko prezentacija, predavanja i radionica.

- Oduvijek je cilj poticanje gospodarstva, pa će i ovaj put Osječki sajam poslužiti kao svojevrsni filtar i jamac kvalitete. Istovremeno će se održavati i Sajam antikviteta u Tvrđi, pa uz tamošnjih 140 izlagača imamo brojku od 340 izlagača koji će Osječanima i svim posjetiteljima predstaviti svoje proizvode - otkrio je Alen Vukšanović, direktor tvrtke Osječki sajam, podsjetivši kako će se u sklopu sajma održati i 3. Izložba braniteljskog poduzetništva, Hrvatsko-mađarski poslovni susreti te 6. Izložba ženskog poduzetništva, koja će postati i samostalni sajamski projekt. Težnju da Osijek ostane grad sajmovanja i kao takav prepoznatljiv u cijeloj Hrvatskoj, iznio je Željko Požega, predsjednik osječkog Gradskog vijeća, a Zoran Kovačević, predsjednik HGK - Županijske komore Osijek, istaknuo je kako će cijelu manifestaciju upotpuniti i 24. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda.

- Možemo otkriti kako je ocjenjivanje meda, u suradnji s osječkim Prehrambeno-tehnološkim fakultetom privedeno kraju, pa se kulminacija očekuje 5. listopada, kada ćemo nakon edukativnog dijela, nagraditi i najuspješnije pčelare - najavio je Kovačević, istaknuvši kako će na sajmu nastupiti 35 članica HGK-a, a pridružit će im se i 16 obrtnika, članova Hrvatske obrtničke komore. M.Mandić
Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike