Novosti
POTONULI BOURBON RHODE

Pronađena tijela još dvaju članova posade
Objavljeno 1. listopada, 2019.
Pronađena su tijela još dvaju pomoraca s broda Bourbon Rhode i izvučena na francusku mornaričku fregatu Ventose, objavila je u utorak brodarska tvrtka Bourbon. Potragu vode francuske vlasti uz američku potporu. Operacija potrage i spašavanja dio je posebnih mjera koje će se dodatno intenzivirati sljedećih dana, navodi tvrtka Bourbon. Od početka operacija 26. rujna, mobilizirano je deset plovila u području.


Dnevna preletanja izvodi zrakoplov Falcon 50 francuske mornarice uz potporu zrakoplova C 130 Hercules američke obalne straže. Mornarička fregata je zajedno s helikopterom Panther ključni dio sustava i koordinacijske mreže u gotovo 40 područja potrage. "Operacije potrage i spašavanja odvijaju se šesti dan zaredom, a pomorska mobilizacija je bez presedana. Želim izraziti zahvalnost svim timovima te volonterima", rekao je direktor Bourbona Gael Bodenes.


Brod Bourbon Rhode, čiji je kapetan hrvatski pomorac Dino Miškić, potonuo je u četvrtak u teritorijalnim vodama Martiniquea. Do sada su spašena tri od 14 članova posade te ukupno pronađena tijela troje stradalih pomoraca čiji identitet nije objavljen.


"Kolege su s obitelji Dina Miškića u stalnom kontaktu, uključene su sve pomorske i zračne snage koje bi pratile spašavanje. Potraga i dalje traje i mi se nadamo doista pozitivnom ishodu", rekao je na početku potrage ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić- Radman.
Grlić-Radman je naglasio da su hrvatski predstavnici u stalnoj izravnoj vezi s francuskom kompanijom i francuskim kriznim stožerom te da oni raspolažu informacijama i uključili su svoje pomorske i zračne snage. - Čim budemo nešto novo znali, javnost će biti obaviještena - dodao je ministar. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LANI VIŠE OD 200 POJEDINAČNIH ZAPLJENA

Narkoscena se preselila
u osječke kafiće i klubove

2

U SUSJEDSTVU POTVRĐENE DVIJE OPASNE BOLESTI

Ugrožene svinjogojska i peradarska proizvodnja

3

ŽRTVE IZ DOMOVINSKOG RATA

U Marincima pokraj Vukovara pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe