Novosti
U UTRCI ZA DRUGI MANDAT NA PANTOVČAKU

Kolinda Grabar-Kitarović objavljuje kandidaturu
Objavljeno 1. listopada, 2019.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će službeno najaviti kandidaturu za novi mandat na Pantovčaku. Medijima je u utorak glasnogovornik njezine izborne kampanje Zoltan Kabok uputio poziv da medijski poprate "obraćanje predsjednice Republike i njezinu službenu objavu kandidature za novi mandat", u srijedu u 12 sati u Matici hrvatskoj.

U utrku za još jedan mandat na Pantovčaku Grabar-Kitarović tako kreće s istoga mjesta s kojega je krenula i u utrku za prvi mandat, kad je u drugome krugu pobijedila Ivu Josipovića. U javnosti se duže vrijeme očekivalo i nagađalo kada će Grabar-Kitarović objaviti kandidaturu. Iz njezina stožera Hini je rečeno da će Grabar-Kitarović u obraćanju reći zašto se kandidira za drugi mandat, a svoj program će objaviti u roku od idućih nekoliko tjedana. Na objavi kandidature neće biti nitko od stranačkih dužnosnika kao ni predstavnika vlasti, dodaju iz stožera, jer Grabar-Kitarović, iako je stranka to potvrdila, još formalno nije kandidat HDZ-a. Prema Statutu HDZ-a, naime, Nacionalno vijeće stranke na prijedlog Predsjedništva HDZ-a donosi odluku o kandidatu stranke na predsjedničkim izborima. Stranački vrh stoga će biti na predstavljanju programa Grabar-Kitarović za još pet godina mandata.

Stožer kampanje Grabar-Kitarović, koju vodi Ivan Anušić, bit će u Matici hrvatskoj, a u njemu neće biti zvučnih imena. Činit će ga operativci HDZ-a i osobe koje odredi Grabar-Kitarović, kažu iz stožera. H
Možda ste propustili...

HRVATSKI PEN O NAGRADI HANDKEU:

U suprotnosti s izvornom idejom Nobelove nagrade

VLADAJUĆA STRANKA TVRDI DA JE SPREMNA NA SVE SCENARIJE

Bačić: Ako HDZ utvrdi da su izbori najbolje rješenje, ići ćemo na izbore

ZAŠTO VLADA NE SMIJE POPUSTITI JAVNOM SEKTORU

Plaće mogu rasti ako se sustav riješi - neproduktivnih dijelova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAŠTO VLADA NE SMIJE POPUSTITI JAVNOM SEKTORU

Plaće mogu rasti ako se sustav riješi - neproduktivnih dijelova

2

ŠTRAJKALO OKO 90 POSTO PROSVJETARA U OSJEČKOJ ŽUPANIJI

Baranjski učitelji poruku
Vladi poslali u bećarcu

3

MARGINALIJE UZ DODJELU NOBELA PETERU HANDKEU

Skandalom protiv skandala ili "time to speak up again"?