Novosti
U UTRCI ZA DRUGI MANDAT NA PANTOVČAKU

Kolinda Grabar-Kitarović objavljuje kandidaturu
Objavljeno 1. listopada, 2019.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će službeno najaviti kandidaturu za novi mandat na Pantovčaku. Medijima je u utorak glasnogovornik njezine izborne kampanje Zoltan Kabok uputio poziv da medijski poprate "obraćanje predsjednice Republike i njezinu službenu objavu kandidature za novi mandat", u srijedu u 12 sati u Matici hrvatskoj.

U utrku za još jedan mandat na Pantovčaku Grabar-Kitarović tako kreće s istoga mjesta s kojega je krenula i u utrku za prvi mandat, kad je u drugome krugu pobijedila Ivu Josipovića. U javnosti se duže vrijeme očekivalo i nagađalo kada će Grabar-Kitarović objaviti kandidaturu. Iz njezina stožera Hini je rečeno da će Grabar-Kitarović u obraćanju reći zašto se kandidira za drugi mandat, a svoj program će objaviti u roku od idućih nekoliko tjedana. Na objavi kandidature neće biti nitko od stranačkih dužnosnika kao ni predstavnika vlasti, dodaju iz stožera, jer Grabar-Kitarović, iako je stranka to potvrdila, još formalno nije kandidat HDZ-a. Prema Statutu HDZ-a, naime, Nacionalno vijeće stranke na prijedlog Predsjedništva HDZ-a donosi odluku o kandidatu stranke na predsjedničkim izborima. Stranački vrh stoga će biti na predstavljanju programa Grabar-Kitarović za još pet godina mandata.

Stožer kampanje Grabar-Kitarović, koju vodi Ivan Anušić, bit će u Matici hrvatskoj, a u njemu neće biti zvučnih imena. Činit će ga operativci HDZ-a i osobe koje odredi Grabar-Kitarović, kažu iz stožera. H
Možda ste propustili...

MINISTAR FINANCIJA O REZULTATIMA U SVIBNJU:

Porezni prihodi na polovini prošlogodišnjih

IZBOR NOVOG PREDSJEDNIKA/CE

Izbori u HUP-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELJKO ZUBČIĆ, RAVNATELJ KBC-A OSIJEK, U BORBI ZA JOŠ JEDAN MANDAT

Nakon koronavirusa gradnja nove bolnice čini se laganom

2

JE LI ŠEF SDP-A SPOSOBAN ZA DRŽAVNU FUNKCIJU?

Nepoznavanje osnovnih činjenica kompromitira Davora Bernardića

3

ZAVRŠETAK SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

Maturanti: Godinu ćemo pamtiti po svemu onom što nismo imali