Novosti
DRUGI NAJVEĆI DIONIČAR

Kappa Star ima više od 21 % Kraša
Objavljeno 2. listopada, 2019.
Kappa Star Limited, ciparska tvrtka u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, nastavlja povećavati svoj udio u Krašu te je krajem prošlog tjedna premašila prag od 20 posto i držala 21,185 posto dionica, čime je postala drugi najveći dioničar Kraša, pokazuju u utorak objavljeni podaci Zagrebačke burze.


Najveći udio u Krašu i dalje drži Mesna industrija braća Pivac, 30,37 posto dionica, a Kraš ESOP, koji drži 18,45 posto dionica, pao je na treće mjesto najvećih dioničara Kraša. Kraš na svom trezorskom računu ima 5,09 posto dionica, dok je na petom mjestu najvećih dioničara skrbnički račun kod Zagrebačke banke na kojem je 1,49 posto dionica, a među deset najvećih je još jedan skrbnički račun, i to kod Interkapital vrijednosnih papira na kojem je 0,53 posto dionica Kraša. Dionice te kompanije u fokusu su ulagača od 9. rujna, kada je najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija braća Pivac, najavila ponudu za preuzimanje.
Udjelničari Kraš ESOP-a u ponedjeljak su na izvanrednoj glavnoj skupštini glasovali protiv zajedničkog nastupanja s Mesnom industrijom Braća Pivac u procesu preuzimanja Kraša. Zaključeno je kako je osnovni razlog za glasovanje protiv predložene odluke nemogućnost društva Kraš ESOP da, u slučaju zajedničkog djelovanja s tom Mesnom industrijom, osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u provođenju preuzimanja Kraša, izjavila je prokuristica Kraš ESOP-a Zrinka Vrhovski. H
OČUVANJE SUDJELOVANJA RADNIKA
Želja svih članova Kraš ESOP-a je očuvanje sudjelovanja radnika Kraša - dioničara, u vlasničkoj strukturi Kraša. Braća Pivac su u svojoj najavi objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje Kraša od 9. rujna najavila kako, u slučaju da se odnos zajedničkog djelovanja s Kraš ESOP-om zbog bilo kojeg razloga ne uspostavi, namjeravaju samostalno objaviti ponudu za preuzimanje Kraša.

Šaranovićeva tvrtka Kappa Star Limited je 26. rujna preko Zagrebačke burze objavila da nema namjeru objavljivanja dobrovoljne ponude za tu kompaniju.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ONI ĆE ZA DVIJE GODINE PONOVNO NA VOZAČKI ISPIT

Policija u šest mjeseci poništila 464 vozačke dozvole

2

PORAST STOPE PRIVREMENE NESPOSOBNOSTI ZA RAD

Svaki četvrti radnik priznaje otvaranje lažnog bolovanja

3

JADRANKU ŽARKOVIĆ LGBTIQ UDRUGA PROGLASILA "SAVEZNICOM DESNOG KLERIKALNOG POKRETA"

Milanović imenovao svoj tim i odmah prozvan zbog savjetnice za obrazovanje