Mozaik
IZVRŠNI SUPERVIZOR NAJAVIO OSTAVKU

Jon Ola Sand odlazi nakon Eurosonga 2020.
Objavljeno 2. listopada, 2019.
Godinama smo ga gledali kao čovjeka koji potvrđuje da su glasovi uredni i da se rezultati mogu objaviti. No Eurosong 2020. u nizozemskom Rotterdamu donijet će kraj jedne ere. Izvršni supervizor Eurosonga, Norvežanin Jon Ola Sand, objavio je kako će mu iduće izdanje Eurosonga biti zadnje na toj funkciji. Također, napustit će i položaj šefa live događanja, što uključuje i Dječji Eurosong, Euroviziju mladih glazbenika i Euroviziju zborova, što znači kako bi Eurovizija mladih glazbenika 2020. u Zagrebu mogla biti pod novim rukovodstvom. Mjesto u Švicarskoj Sand će zamijeniti rodnom Norveškom, gdje će raditi kao glavni ravnatelj norveške televizije NRK.

- Prošlo desetljeće u EBU-u bilo je uzbudljivo i fantastično, no sada je vrijeme da se vratim kući. Bio sam uključen u Eurosong više od 20 godina, prvo kao šef norveške delegacije, potom kao izvršni producent u Oslu 2010. i bio sam privilegiran da budem kapetan broda u Ženevi proteklih devet godina. Rotterdam će biti moje deseto natjecanje kao izvršni supervizor i sada je dobro vrijeme da predam štafetu i preuzmem novu funkciju u NRK-u. U svojoj novoj roli radit ću na tome da NRK nastavi biti javna televizija svjetske klase i da bude u najboljoj mogućoj formi u budućnosti - stoji u Sandovoj izjavi.

- Njegovo posvećenje ulozi i smirena ruka tijekom cijelog desetljeća bili su neprocjenjivi za EBU i njegove članove. Nadgledao je rast i razvoj Eurosonga tijekom prošle dekade i kreirao, zajedno s članovima EBU-a, najnapredniji zabavni šou na svijetu pomažući u tome da održi dugotrajnost ovog voljenog šoua koji ujedinjuje publiku diljem kugle - stoji u izjavi medijskog ravnatelja EBU-a Jeana Philipa De Tendera. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana