Osijek
NAJAVA MANIFESTACIJE “HEADONEAST” U SKLOPU DANA HRVATSKOG TURIZMA

Slavonija - neotkriveni kutak užitka
Objavljeno 1. listopada, 2019.

Budući da se Dani hrvatskog turizma ove godine prvi put održavaju na kontinentu, u Slavoniji, bilo je potrebno osmisliti program koji će sam istok Hrvatske predstaviti u najboljem svjetlu.

Upravo u tome će, među ostalim, ponajviše pomoći manifestacija "HeadOnEast", koja se od 3. do 5. listopada održava diljem osječke Tvrđe, a koja je sa svim pojedinostima jučer službeno najavljena na konferenciji u prostorijama Osječko-baranjske županije.

- Ova će manifestacija nakon Dana hrvatskog turizma postati tradicionalna jer je osmišljena na inovativan i zanimljiv način kojim pokazuje da grad Osijek i cijela županija imaju apsolutno nešto posebno ponuditi u turizmu Republike Hrvatske, pa ćemo i nakon protekle dvije godine još snažnije nastaviti ostvarivati taj potencijal - naglasio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, otkrivajući kako je Županija za potrebe organizacije HeadOnEasta izdvojila 522.000 kuna.

Program manifestacije predstavila je Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije.

- Manifestacija je uključena i u službeni program Dana hrvatskog turizma pa će fokus biti na gastronomskoj i enološkoj ponudi. Na malom Beer Festu predstavit će se craft pivari i Osječka pivovara, tu je Večer vina i umjetnosti u Galeriji Kazamat, predstavit će se i tematska dvorišta iz povijesti Slavonije, a sve će zaokružiti atraktivan Festival svjetla, koji će osvijetliti Trg Svetog Trojstva, crkvu svetog Mihovila, Kazamat i vodena vrata, najavila je na konferenciji za novinare pročelnica Roth.

- HeadOnEast ne bi bio potpun bez izleta, zato su Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, u suradnji sa brojnim lokalnim turističkim zajednicama, osigurale izlete pod nazivom "Kraljevskim stopama u Đakovo", gdje će se posjetiti ergela i katedrala te "Baranja secret tour", vožnju autobusom u kojoj sudionici ustvari ne znaju točno kamo idu, ali će vidjeti sve ljepote koje im Baranja pruža - najavio je Mislav Matišić iz Turisitčke zajednice Osječko-baranjske županije, podsjećajući kako je sav program dostupan na web-stranici: visitslavoniaibaranja.com

Do kraja se tjedna tijekom manifestacije HeadOnEast u Osijeku, kako je najavljeno, očekuje oko 1300 posjetitelja. M.Mandić
Ova će manifestacija nakon Dana hrvatskog turizma postati tradicionalna, najavljeno je jučer na konferenciji
Možda ste propustili...

FUNKCIONIRANJE JAVNOG GRADSKOG PRIJEVOZA U UVJETIMA OBUSTAVE

U autobuse GPP-a samo uz propusnicu poslodavca

OSJEČANI PRINTAJU 3D ZAŠTITNU OPREMU

Bolničko osoblje zahvalno i oduševljeno 3D vizirima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana