Osijek
UŽIVANJE U MIHOLJSKOM LJETU

Tradicionalne obiteljske igre u Drvengradu
Objavljeno 1. listopada, 2019.
U organizaciji ISKRA waldorfske inicijative, u sunčano su nedjeljno poslijepodne u Drvengradu organizirane tradicionalne Obiteljske igre u sklopu kojih su brojne osječke obitelji kroz druženje i tradiconalne sportske aktivnosti na otvorenom uživale u čarima i ljepotama miholjskog ljeta.

Manifestacija je bila namijenjena roditeljima i njihovoj djeci, ali ujedno i svima zainteresiranima za pedagoške, društvene i kulturne teme. Za posjetitelje su ovom prilikom bile organizirane umjetnička i sportska radionica te zdravi zalogajčići, a sve to uz tradicijske priče i glazbu. Bila je tu i jedna posebna atrakcija - zmaj! Naime, u sklopu igara bilo je organizirano zanimljivo "Gađanje zmaja vatrenim kuglama" koje je oduševilo sve posjetitelje, najmlađe pogotovo, objašnjavaju organizatori.

Iz ISKRE ističu kako Obiteljske igre imaju edukativni i socijalni karakter jer omogućuju roditeljima i djeci da kvalitetno zajedno provode slobodno vrijeme, a ujedno i nauče ponešto o kulturi i tradiciji svoga kraja, čime se na više razina pridonosi razvijanju zdravih odnosa u obitelji te potiče dječja znatiželja i kreativnost. I.Sl.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PJEŠAČKI MOST MALO ZATVOREN, MALO OTVOREN

Netko se opasno igra živcima građana

2

OAZA USRED ČEPINA

Vrtna bajka idealna je
za bijeg od problema

3

POLIGON ZA IŽIVLJAVANJE U SREDIŠTU GRADA

Brojni neodgovorni biciklisti jure stazama Sakuntalina parka ugrožavajući šetače