Sport
DEMONSTRACIJA SILE U PODRAVINI

Preporođeni bijelo-plavi
„razbili“ Slaven Belupo
već u prvih 45 minuta
Objavljeno 28. rujna, 2019.
Osijek je u Koprivnici stigao do prve ovosezonske pobjede na gostovanjima

Osijek je doslovce projurio kroz Koprivnicu. Malo tko je mogao očekivati tako uvjerljiv nastup i visoki pobjedu bijelo-plavih na tom, za njih uvijek škakljivom gostovanju. Osječani su bili raspoloženi za igru, a što je još važnije i za realizaciju, pa su već u prvom poluvremenu stekli visoko vodstvo od tri pogotka razlike koje su kasnije mirno čuvali i čak ga uspjeli i povećati. Tako su došli do prve ovosezonske pobjede u gostima i najuvjerljivijeg trijumfa ove sezone uopće. V.d. trener Ivica Kulešević unio je neke novine u igru Osijeka koje su rezultirale neočekivano visokim trijumfom koji će nedvojbeno vratiti pomalo poljuljano navijačko povjerenje i sigurno značajno popraviti ukupnu atmosferu oko kluba koja je vladala u posljednje vrijeme.

Savršeno poluvrijeme

Osijek je u prvih 45 minuta pokazao lice koje ove sezone još nismo vidjeli. Bio je spreman kazniti i najmanju nesvršenost u obrani domaće momčad i zbog toga je otišao na odmor s golemom prednošću od tri pogotka razlike. Proradio je tandem „M&M“ u bijelo-plavom napadu. Mance je bio odličan. Pogodak i dvije asistencije, Marić je također bio strijelac, a tih savršenih 45 minuta osječke momčadi pogotkom je zaokružio Lopa. Kontrola bi bila ključna riječ za to prvo poluvrijeme. Nije Osijek bjesomučno jurio po rezultat. Držao je Koprivničane na „kratkom lancu“, a pred njihovim vratima je bio je klinički precizan. Četiri prilike - tri pogotka. Sjajno. Istina, prvu priliku imali su domaćini u 14. minuti preko Jajala koji je udarcem sa 14 metara iskosa s lijeve strane uzdrmao, bližu, desnu vratnicu. I to je bilo uglavnom sve od domaćina u prvom dijelu susreta. Tri minute kasnije Osijek je nagovijestio kasniji razvoj događaja na terenu. Marić je odlično proigrao Mancea koji je došao pred Ježinu koji mu je uspio na vrijeme ući u udarac. Malo po malo Osječani su počeli vladati situacijom na terenu i ubrzo su to okrunili vodstvom. U 24. minuti Žaper se iz drugog plana odlično ubacio u kazneni prostor, povratnom loptom uposlio Mancea koji je „slomio“ Zirduma i sa pet-šest metara mirno pogodio suprotni donji lijevi kut – 0:1.  I onda se dogodilo ono najvažnije. Osijek nije tu stao kao u nekim ranijim susretima. Išao je dalje po još pogodaka što mu se ubrzo itekako isplatilo. U 35. minuti Mance je projurio pored domaće obrane kao „uragan“, došao nadomak vrata pucao prizemno što je Ježina uspio nekako odbiti, no sve je pratio Marić i iz blizine loptu ubacio u mrežu – 0:2.  Ni to nije bila posljednja riječ bijelo-plavih u prvom poluvremenu. U 41. minuti sjevnula je još jedna lijepa akcija. Mance je sačuvao i obradio loptu na 35 metara od vrata i onda odlično uposlio Lopu koji je ušao u kazneni prostor, izvagao Nowaka, pa preciznim udarcem sa desetak metara pogodio lijevi kut – 0:3. Nakon svih muka koje je Osijek prolazio u posljednje vrijeme to je poluvrijeme bilo vrlo ugodna promjena. Očito je v.d. trener  Ivica Kulešević u kratkom vremenu uspio momčadi ubrizgati novu energiju, ali i drugačiju, jednostavniju filozofiju igre koja je rezultirala najučinkovitijim poluvremenom ove sezone.

Kapetan zaključio priču

U nastavku susreta Osijek je ipak uzeo malo oprezniji pristup što i nije bilo čudno obzirom na uvjerljivu rezultatsku prednost koju je imao. Domaćini su se u prvih 15-ak minuta „šuljali“ oko kaznenog prostora Osijeka, ali osim nekih pokušaja s poludistance nisu ozbiljnije zaprijetili Ivušiću. Najbolju situaciju za pogodak imao je Jajalo u 51. minuti kada je loptu spuštenu od Lime sa 16 metara lansirao visoko preko vrata. No, ubrzo je Osijek opet uspostavio kontrolu na trenu, odmaknuo Koprivničane od svojih vrata i onda zadao konačni udarac. Ako je uopće i bilo i nekakvih sumnji oko pobjednika, obzirom da su bijelo-plavi u posljednja dva susreta u ponor odlazili u završnici, one su posve nestale u 71. minuti. Udarac iz desnog kuta izveo je Kleinheisler, a Škorić je odlično skočio i s 12 metara glavom loptu poslao u sam desni kut – 0:4.  Mogao je Dugandžić zabiti i peti pogodak za Osječane u 78. minuti nakon dobrog prodora agilnog Igora Silve po desnoj strani i dobre povratne lopte, Dugandžić je pucao s 15-ak metara ravno u Ježinu.  Do kraja su Osječani odrađivali odličan posao koji su napravili na koprivničkom stadionu i potvrdili prvu ovosezonsku pobjedu u gostima. D.Keler

SLAVEN BELUPO**0
OSIJEK**4(3)
KOPRIVNICA – Stadion Ivan Kušek – Apaš. Vrijeme kišovito. Teren klizav.  Gledatelja: 703. Sudac:  Duje Strukan (Split) - 7. Strijelci: 0:1 Mance (25), 0:2 Marić (35), 0:3 Lopa (42), 0:4 Škorić (71).  Žuti kartoni: Koh, Nowak (Slaven Belupo), Lopa, Šutalo (Osijek). Crvenih kartona nije bilo.
IGRAČ UTAKMICE: ANTONIO MANCE (OSIJEK)
SLAVEN BELUPO:  Ježina 5,5, Zirdum 5, Nowak 5, Radivojević 5, Bogojević 5, Glavčić 5, Koh 5 (od 78. Puclin -), Jajalo 6, Delić 5(od 61. Goda 5), Lima 5,5 (od 61. Alidema 5), Krstanović 5,5.
OSIJEK: Ivušić 7, Šutalo 7, Škorić 7,5, Majstorović 7, Igor Silva 7, Lopa 7 (od 69. Ndockyt 6,5), Žaper 7, Kleinheisler 7, Talys 6,5, Marić 7 (od 78. Dugandžić -), Mance 7,5 (od 88. Mbakogu -).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike