Novosti
PRVI DHT NA KONTINENTU

Tri dana bogatog programa na Danima hrvatskog turizma u Slavoniji
Objavljeno 27. rujna, 2019.
Najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, tradicionalna manifestacija Dani hrvatskog turizma (DHT), održat će se na nekoliko lokacija u Slavoniji od 2. do 5. listopada

Ručkovi dobrodošlice na slavonskoj kapiji, šokačka večera u Kunjevcima, vođene degustacije u kutjevačkim vinarijama, predavanje najmlađeg hrvatskog chefa iz restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom, obilazak Parka prirode Papuk, Festival svjetla i Red district u osječkoj Tvrđi, dodjela nagrada najzaslužnijim turističkim djelatnicima, Hrvatski turistički forum, sve to i puno više na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji se prvi put održavaju na kontinentu od 2. do 5. listopada.

 

Domaćinstvo najvećeg skupa turističkih djelatnika preuzima Slavonija, dok su organizatori Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji su ove godine pripremili uistinu bogat trodnevni sadržaj. Za sudionike manifestacije u srijedu 2. listopada priprema se dobrodošlica već na ulazu u Slavoniju – tradicionalni slavonski ručak ispred dvorca Pejačević u Virovitici te na Salašu Savus u Slavonskom Brodu. Navečer je svečano otvorenje manifestacije u 18.30 sati ispred dvorca Eltz u Vukovaru gdje uzvanike očekuje atraktivna vrtna zabava uz Dunav, dok sutradan program počinje već u 11 sati studijskim obilascima Parka prirode Papuk, degustacijama u vinarijama Krauthaker i Galić, koje će voditi svjetski prvaci u sommelierstvu, te predavanjem 'Pokret Farm to Table' koje će na Salašu Savus održati Deni Srdoč, chef kuhinje poznatog kvarnerskog restorana Draga di Lovrana koji je ove godine dobio MICHELINOVU zvjezdicu.

 

Posjet Slavoniji ipak ne može proći bez tamburaša pa je četvrtak navečer rezerviran za šokačku večeru na imanju Kunjevci kod Vinkovaca gdje će uz puno zabave biti dodijeljene i godišnje hrvatske turističke nagrade. U petak 4. listopada u 12.30 sati u osječkoj Tvrđi na rasporedu je Hrvatski turistički forum na temu 'Financiranje održivog razvoja turizma', nakon čega je tradicionalni Susret s predstavnicima Vlade RH. Finalna večer ovogodišnjeg DHT-a, za čiji su program zaduženi scenarist i redatelj Krešimir Dolenčić te autor koncepta i koscenarist Milan Sivački, održat će se navečer na Perivoju kralja Tomislava. Događaj će izravno prenositi prvi program HRT-a uz redateljsku palicu Mirene Stijačić.

 

Uz sve navedeno, u baroknoj Tvrđi će sva tri dana manifestacije održavati bogati program simbolički nazvan Head On East. Poziv da krenete na istok Hrvatske i doživite Slavoniju punu kontrasta uz raznovrsnu glazbu, gastro dvoboje, vrhunska vina,  festival svjetla, cabaret show, sajam  antikviteta… Istovremeno, svaka od pet slavonskih županija organizira zasebne raznovrsne programe o kojima možete saznati sve detalje na aplikaciji manifestacije asappx. Preuzeti ju možete na linkovima za Android  i za IOs.

 

Još uvijek se stignete prijaviti za najbogatiji i najdulji DHT do sada! 

Generalni sponzor manifestacije je HEP.

Možda ste propustili...