Svijet
AMERIČKI VELEPOSLANIK U SRBIJI:

Srpski mediji plasiraju iskrivljene činjenice
Objavljeno 27. rujna, 2019.
Američki veleposlanik u Beogradu Kyle Scott, koji uskoro napušta ovu dužnost i kojega srpski dužnosnici optužuju da se previše upliće u unutrašnje stvari Srbije, kaže kako se u srpskim medijima plasiraju iskrivljene i netočne činjenice, posebice kada je riječ o izvješćima o Rusiji i uspoređivanju sa SAD-om.


- To se ne odnosi samo na tabloide, nego i na RTS i ozbiljne novine poput Politike. Ovako otvorena manipulacija medijima nastavak je opasne nacionalističke propagande koja je na Balkanu uzela maha 90-ih. Ona nanosi štetu izgledima Srbije da ponovno zauzme mjesto koje joj pripada u zajednici europskih naroda - rekao je Scott u oproštajnom intervjuu prozapadnom Danasu dodajući kako je "krajnje vrijeme da Srbija istinski pristupi reformi medijskog okruženja u zemlji te zaštiti istraživačke novinare i iz medijskog prostora ukloni nevidljivu ruku nacionalizma prema mjeri vlasti".
Prema njegovu mišljenju, bojkot skorih parlamentarnih izbora, koje su najavile neke oporbene stranke, ne bi donio ništa dobroga i posljedica bi bila "oduzimanje srpskoj javnosti mogućnosti izbora", a rezultat bi "mogao utjecati na ugled Srbije u svijetu". U vezi zastoja u pregovorima Beograda i Prištine, Scott drži da je "svaki dan bez sporazuma korak dalje od stabilne budućnosti za kojom čeznu oba naroda", a također dodaje kako je imenovanje Matthewa Palmera za američkog specijalnog predstavnika za Balkan "važan signal kako SAD žele učiniti sve i pomoći Srbiji i Kosovu u postizanju sporazuma".M.F.
Možda ste propustili...

CIJENA NAFTE ODMAH PORASLA

Projektili pogodili tanker iz Irana

ODBIO PREDSJEDNIKOVU TVRDNJU DA JE ZAŠTIĆEN OD KAZNENOG PROGONA

Sudac naredio Trumpu da tužiteljima preda porezne prijave

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZBORI NA KOSOVU

Brojači se otrovali listićima?

2

NAKON RAZORNOG TAJFUNA

Najmanje 40 mrtvih u Japanu

3

PETI DAN TURSKOG NAPADA NA KURDE

Merkel traži da se smjesta okonča ofenzivu u Siriji