TvObzor
NEBAHAT ÇEHRE

Nesretni brakovi, pobačaj i iznenadna bolest slomili zvijezdu “Sulejmana Veličanstvenog”
Objavljeno 27. rujna, 2019.
Osim dva propala braka, zvijezda turskih serija Nebahat Cehre iza sebe ima i pokušaj ubojstva, što je preboljela, ali se poprilično povukla iz javnog života

Turska glumica Nebahat Çehre (74) oboljela je od Alzheimerove bolesti. Obožavatelji glumice koja je u svojoj zemlji istinska ikona, u nevjerici su. Nebahat, koju naša publika najviše pamti po ulogama u serijama “Sulejman Veličanstveni”, “Strasti Orijenta” i “Ljubav i novac”, godinama je vodila brigu o svom zdravlju i izgledu. Isticala je kako je tajna njenog mladolikog izgleda u pažljivo biranoj prehrani, redovitoj tjelovježbi i genima.Ljubav i šok

U svijet zabave ušla je u dobi od samo 15 godina. Ulaznica je bio Izbor za Miss Turske na kojem je i pobijedila te svoju zemlju predstavljala u velikom finalu u Londonu. Do odlaska u London, pričala je kasnije, nije se uopće smatrala ni lijepom ni privlačnom. Stekla je samopouzdanje koje joj je kasnije jako koristilo, pogotovo u razdoblju od 1962. do 1972., kad je u Turskoj snimila čak 73 glavne uloge.


- Nikada od svoje obitelji nisam tražila novac. Na izbor ljepote su me poslali s doslovce jednom turskom lirom u džepu. Na granici su me zaustavili i nisu mi dali da idem u London jer sam premlada, pa sam pod jamčevinom premijera ipak otišla na natjecanje. Ušla sam u avion s 50 centi, ali to je život na koji sam navikla – prisjetila se.


Tijekom snimanja filma “Kamali Zeybek”, 1964. godine, upoznala je 14 godina starijeg kolegu Yilmaza Güneyja, u to vrijeme najslavnijeg turskog glumca, koji je bio i scenarist filma. Bila je to ljubav na prvi pogled. Na drugom pogledu već slijedi šok, saznanje da Yilmaz ima drugu ženu koja čeka njegovo dijete. No, ljubav je bila jača, Nebahat je zažmirila na ovu činjenicu i s Yilmazom se vjenčala tri godine kasnije. Razveli su se nakon 15 mjeseci braka.
Odrasla uz očuha

Sreću nije imala ni u drugom braku s košarkašem Yavuzom Demirom za kojeg se udala 1976. godine. Zajedno su izdržali samo tri godine. Nebahat je otvoreno govorila o svom životu, pa tako novinarima nije prešutjela ni podatak kako je u drugom braku odlučila pobaciti, jer je shvatila da je čeka još jedan ljubavni krah.


- Odrasla sam uz očuha, nisam imala pravog tatu i zbog toga nisam htjela da moje dijete prolazi istu situaciju. Tada sam sebi obećala da ću, ako budem ikad imala brak za koji vjerujem da će opstati, imati i dijete – istaknula je.


Osim dva propala braka, Nebahat iza sebe ima i pokušaj ubojstva. Te traume je preboljela, ali se poprilično povukla iz javnog života. Svako njezino pojavljivanje bilo je melem za oči kako fanovima, tako i paparazzima. Nebahat je uvijek izgledala kao milijun dolara, kretala se i govorila poput prave holivudske dive.
- Zaboravila sam lice ljubavi, godine su prošle, ne mogu se više prisjetiti tog osjećaja. To je i normalno kad ste posljednji put voljeli prije gotovo 30 godina – poručila je uz sjetan osmijeh jedna od najuspješnijih i najljepših dama turskog glumišta, dodajući da se unatoč godinama i dalje ne osjeća dovoljno starom da bi razmišljala o smrti.


Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

MATT BERNINGER: SERPENTINE PRISON (CONCORD)

Priča o dvije pjesme