Dome slatki dome
ODRŽAVANJE VOZILA

Popravak fara umjesto zamjene
Objavljeno 26. rujna, 2019.
Postoji servis koji vam u problemima s farovima može pomoći, a osim rješenja problema, može donijeti i prilično velike uštede

Farovi, odnosno svjetla, na današnjim automobilima predstavljaju jedan od skupljih elementa koje ovlašteni servisi izbjegavaju popravljati, pa je vozač često osuđen na skupocjenu zamjenu. Međutim, postoji servis koji nudi popravak svih farova i nudi rješenje gotovo svih problema.


Pogled na današnje automobile uglavnom otkriva napredna LED i Xenon svjetla koja su uz to automatska i zakretna s više snopova i naprednim tehnologijama osvjetljavanja. Iako ovakva svjetla nude nemjerljivo bolje osvjetljenje i komfor pri vožnji noću, izgledaju atraktivno i dugotrajnija su, za razliku od dobro znanih starih halogenih svjetala imaju i jednu veliku manu – vrlo skup popravak, ako je on uopće moguć. Naime, često na bilo kakav kvar na ovakvom faru ovlašteni servis sugerirat će zamjenu za novi far, a tada cijene idu doslovce u nebo. Samostalno servisiranje gotovo uopće nije moguće, jer izbor za uštedu na servisu često je vrlo skučen. Međutim, postoji servis koji vam u problemima s farovima može pomoći, a osim rješenja problema, donijet će vam i velike uštede.


Jedan od čestih problema današnjih farova jest pucanje zaštitne plastike na faru. Zaštitna plastika s vremenom dobiva mikropukotine koje postaju sve brojnije, sve veće i naposljetku izuzetno primjetne umanjujući kvalitetu osvjetljavanja. Osim toga, ovakve pukotine na farovima nisu ni estetski privlačne te automobil izgleda znatno manje atraktivan. Kako je staklo zabranjeno kao materijal od kojeg se rade zaštitni pokrovi farova, ovaj problem gotovo je neizbježan na gotovo svim automobilima. S vremenom ove pukotine dovode i do propuštanja vlage, a s njom dolazi i do znatno većih mogućnosti za ozbiljniji kvar. Stoga, primijetite li ovakve pukotine, pravovremeni servis može vas spasiti od znatno većih troškova popravka. Jedno mjesto, tj. jedan servis u ovome poslu na razini gotovo cijele Hrvatske istaknuo se prema svojoj stručnosti i mogućnostima koje nudi. Riječ je o radionici iz Zagreba, a svima koji su iole aktivni na društvenim mrežama bit će poznata njihova Facebook stranica Popravak farova, izmjena leća, Xenon i LED oprema. Ako ste popratili ovu stranicu mogli ste se uvjeriti u brojne popravke koje ova radionica nudi, a koji vas mogu itekako spasiti od velikih troškova.
Marin Režić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike