Sport
BSK SE VRATIO PRAZNIH RUKU I IZ SOLINA

Bjelobrđani pali s "kreča" u 90. minuti
Objavljeno 22. rujna, 2019.

I s trećeg ovosezonskog drugoligaškog gostovanja nogometaši BSK-a u Bijelo Brdo vratili su se praznih ruku. Za razliku, međutim, od prva dva u Solinu se momčad trenera Denisa Krstanovića predstavila u dobrom svjetlu i bila nadomak osvajanju kapitalnog boda. Mreže su mirovale sve do 90. minute, kada je sudac iz Konavala start Ptičeka u 16-ercu nad Mirom Kovačićem okarakterizirao prekršajem i dosudio najstrožu kaznu, na što je BSK-ov trener burno reagirao te bio iskjučen. Napadač Solina Antonio Rebić bio je nepogrešiv poslavši Ilinčića u jednu, a loptu u suprotnu stranu za ostanak bodova pokraj Jadra. Unatoč nastojanjima u sudačkoj nadoknadi gosti nisu uspjeli anulirati zaostatak tako da su doživjeli treći u nizu poraz. Mogli su čak i do pobjede jer je u 88. minuti Ćorić imao stopostotnu prigodu, ali mu je vratar Topić obranio udarac.


Domaći su očekivano imali uvodnu inicijativu i već u četvrtoj minuti imali prigodu za pogodak. Slijeva je ubacio Puljić, a pred gostujućim vratima skočio Jelavić i glavom šutirao preko grede. Nedugo zatim prijetnja za Bjelobrđane došla je zdesna, odakle je Gulišija centrirao i lopta pred vratima završila u Kaćunkovim nogama koji je oklijevao s udarcem, tako da su ga, u subotu, "žuti", na kraju, uspjeli blokirati. Nakon toga se igra izjednačila, a Solinjani u 34. minuti svorili novu prijetnju. Na 20-ak metara od Ilinčićevih vrata bio je srušen Repić, a dosuđeni slobodan udarac Ninčević je snažno opalio zamalo preko grede. Sedam minuta uoči isteka 45. Dabro je imao prigodu obećavajuće šutiravši, ali je taj udarac zaustavio domaći blok izbivši loptu u korner. U nastavku su gosti bili posve ravnopravan partner favorizirane Solinjane držeći daleko od vrata i sve je upućivalo na to da bi mogli kući otići neporaženi. Uoči same završnice domaći su imali ozbiljniju prijetnju u 79. minuti ponovno iz slobodnog udarca koji je izveo Ninčević. Kapetan domaćih snažno je šutirao s 30-ak metara i prisilio bjelobrdskog vratara da paradom sačuva svoju mrežu koja ipak nije do kraja ostala nedirnuta. D.Lekšan


Rezultati by SofaScore

SOLIN*1 (0)

BSK*0

SOLIN - Stadion pokraj Jadra. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 300. Sudac: Lukša Klaić (Konavle). Strijelac: 1:0 Repić (90.-11m). Žuti kartoni: Jelavić (Solin), A. Kovačić, Popović i Gvozdenović (BSK). Crveni karton: Krstanović (trener BSK-a).

SOLIN: Topić, Tomić, Mornar, Vulikić (od 69. Taraš), Gulišija (od 56. Pezo), Bašić-Šiško, Ninčević, Kaćunko (od 58. M. Kovačić), Puljić, Jelavić, Repić.

BSK: Ilinčić, Ptiček, Dalić (od 56. L. Mihaljević), Mitrović, Jelić, Kloniunas, A. Kovačić, Gvozdenović (od 80. Ćorić), Muženjak, Blatančić (od 66. Popović), Dabro.
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

Najčitanije iz rubrike