Regija
GRADIT ĆE TURISTIČKI PARK S TRGOM I ŠETNICOM

Babinoj Gredi urbani sadržaji
Objavljeno 22. rujna, 2019.
BABINA GREDA - Općina Babina Greda čeka lokacijsku dozvolu za gradnju turističko-kulturnog parka sa šetnicom, trgom i pratećim sadržajima infrastrukturne namjene, čijom će se realizacijom završiti kompletno uređenje središta sela. U Službi za prostorno planiranje VSŽ-a u Županji, zainteresirani mještani proteklog su tjedna imali priliku izvršiti uvid u spis predmeta. Turistički park sa šetnicom, trgom i pratećim sadržajima prostirat će se na platou ispred nove općinske zgrade, DVD-a i na prostoru ispred crkve, uz popločanu Beravu. Ondje će se, doznajemo od načelnika Josipa Krnića, sagraditi mali amfiteatar za održavanje koncerata i drugih sadržaja, postavit će se LED rasvjeta sa solarnim panelima, veliki LED ekran, pametne klupe, fontana, interaktivno igralište, drvene kućice za turističku ponudu... Bit će uređen mostić preko Berave, hortikultura uz šetnicu, koja će voditi od općinske zgrade do vrtića, čija je gradnja u tijeku.

Za izradu projektne dokumentacije, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a Babinoj je Gredi odobrilo 90.000 kuna, a ostatak su namaknuli iz vlastitih sredstava. Nakon ishođenja građevinske dozvole projekt će se kandidirati prema europskim fondovima.

Čim se otvori natječaj oni će biti spremni te očekuju da će proći, a projekt je vrijedan oko četiri milijuna kuna. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana