Regija
VINKOVAČKE JESENI NISU SAMO FOLKLOR

Urbane jeseni petu godinu zaredom
Objavljeno 22. rujna, 2019.
Da Vinkovačke jeseni nisu samo tamburica, folklor, nošnje i kolo, svjedoče i Urbane jeseni koje se, sada već tradicionalno, petu godinu zaredom, organiziraju u okviru Vinkovačkih jeseni. Naime, organizatori su željeli i mladima koji ne vole tamburicu i folklor ponuditi sadržaje koji će ih privući u Vinkovce, pa su od jubilarnih 50. Vinkovačkih jeseni uveli Urbane jeseni.


Za Urbane jeseni osigurana je prva subota. Tako se, uz zvuke tambure, uobičajene za Slavoniju, svake godine pripremi i bogat program za mlađe generacije, prije svega za ljubitelje hip-hopa, breakdancea i elektronske glazbe.


- Sve je počelo Graffiti jamom na stepenicama Hotela Slavonija. Nakon toga smo radili radionicu s djecom i grafitima - kaže organizator Urbanih jeseni, Ivan Gale.


Veliki zaljubljenici u svemirsku sagu Star Wars u subotu i nedjelju mogli su se fotografirati s poznatim junacima koji već nekoliko godina gostuju i organiziraju borbe svjetlosnim mačevima na Slavonskom sokaku te zabavljaju mlade i starije Vinkovčane svojim ručno rađenim kostimima. Ekipa je iz Osijeka, Zagreba, a dvojica su i iz Varaždina.


U okviru Urbanih jeseni održana je i radionica breakdancea te na kraju dana međunarodno B-boying breakdance natjecanje. Radionicu breakdancea vodio je Blynth, breaker iz Osijeka koji također ima i školu plesa breakdancea u Vinkovcima.
Na stubama u prolazu, pokraj hotela Slavonija, zagrebački umjetnici svojim su maštovitim, ali i angažiranim, grafitima dali novu vizuru ovoga dijela grada. M.F.
Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

Najčitanije iz rubrike