Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za energetsku obnovu
škola još 15 milijuna kuna
Objavljeno 22. rujna, 2019.
Odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije o sufinanciranju EU projekta, Osječko-baranjska županija privukla je više od 15 milijuna kuna dodatnih sredstava za sufinanciranje energetske obnove zgrada, izvijestila je Županija na svojim stranicama.

"Radi se o nepovratnim i namjenskim sredstvima koja se usmjeravaju za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava iz fondova. Sukladno pozivu moguće je odobrenje 70 posto iznosa prihvatljivih troškova koje je Županija dužna osigurati iz vlastitih izvora za provedbu ovih projekata", stoji u obavijesti.

Konkretno, radi se o energetskoj obnovi zgrada Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac, Osnovne škole Gorjani, Osnovne škole "Vladimir Nazor" Čepin Područne škole Čepinski Martinci, Osnovne škole Antunovac Područne škole Ivanovac, Osnovne škole kralja Tomislava Našice, Osnovne škole Josipa Kozarca Semeljci Područne škole Kešinci, Osnovne škole Kneževi Vinogradi područnih škola Grabovac i Karanac te Osnovne škole "Luka Botić" Viškovci. Odlukom je obuhvaćeno i sufinanciranje obnove zgrada Opće bolnice Našice, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića i Medicinske škole Osijek, I. gimnazije Osijek, Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo, Doma zdravlja Našice Zdravstvene stanice Budimci, Doma zdravlja Donji Miholjac Zdravstvene stanice Magadenovac i Doma za starije i nemoćne Beli Manastir. A uz projekte energetske obnove, Odlukom o sufinanciranju EU projekta odobrena je dodjela nepovratnih sredstava i za izradu projektne dokumentacije za Gospodarski centar.

"Dodijeljena sredstva značajno će pomoći Osječko-baranjskoj županiji u sufinanciranju navedenih projekata te biti poticaj za prijavu i realizaciju novih", poručuju iz Županije.
J.Pejaković
Možda ste propustili...

MINISTRICA O AUTONOMIJI SVEUČILIŠTA

Protiv "države u državi"

VOZAČ, VOZILO I SLUŽBENICI NA TROŠAK PRORAČUNA

Ured bivše predsjednice u Visokoj 22

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NADZIRU SE SVI PUTNICI IZ ITALIJE, ŠKOLE POZVANE NA OTKAZIVANJE PUTOVANJA

Koronavirus sve bliže Hrvatskoj: U Osijeku prodano čak 60 tisuća zaštitnih maski

2

MLADIĆ KOJI JE BORAVIO U MILANU POKAZUJE ZNAKOVE BOLESTI

Potvrđen prvi slučaj
koronavirusa u Hrvatskoj

3

PROBLEMI PROIZVOĐAČA U VIROVITIČKOJ ŽUPANIJI

Koronavirus zaustavio izvoz drvoprerađivačima