Crna kronika
ZAPLJENA KOD VARAŽDINA

Kujica namirisala šest kg kokaina
Objavljeno 22. rujna, 2019.
VARAŽDIN - Varaždinska policija zaplijenila je šest kilograma kokaina na graničnom prijelazu Cvetlin u vozilu njemačkih registracija koje je iz Slovenije ušlo u Hrvatsku, izvijestila je u subotu PU varaždinska. Kokain je pronađen u Audiju Q7 njemačkih registracija, koji je vozio 49-godišnjak s područja Zagreba, rekao je Boris Divjak, voditelj Odjela za obradu kriminaliteta Službe krim-policije PU varaždinske. Policija na graničnom prijelazu i inače provodi pojačane kontrole zbog sprječavanja ilegalnih migracija, zbog čega je pregledano i samo vozilo koje je kod granične policije izazvalo sumnju.


U pretragu vozila bio je uključen i službeni pas za detekciju droga iz PU krapinsko-zagorske, kujica Aba, koja je pozitivno reagirala na prisutnost droge u stražnjem dijelu vozila, istaknuo je Divjak. Nakon toga Audi Q7 je zapečaćen sve dok od Županijskog suda u Varaždinu nije dobiven nalog za pretragu. U pretrazi je pronađeno pet paketa s više od šest kilograma kokaina. Paketi su pronađeni na skrivenom mjestu unutar središnje konzole vozila, odnosno u naslonu za ruke i sustavu ventilacije. Preliminarna vrijednost droge na kriminalnom narkotržištu je oko tri milijuna kuna, a ako se vještačenjem utvrdi da je riječ o kokainu visoke čistoće, tada je vrijednost na tržištu i dvostruko veća. Vozač je predan pritvorskom nadzorniku. "Nastavlja se kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog kaznenog djela", rekao je Divjak. Istragom će se utvrditi odakle je droga stigla i tko je još sve uključen u šverc.
Načelnik PU varaždinske, Predrag Benčić, podsjetio je da je ovo druga velika zapljena droge na području ove PU. "Posebno ističem zadovoljstvo jer prošla zaplijenjena droga, pola tone marihuane, kao i ovih šest kilograma kokaina, nije završila na ulici. Zapljena je još jedan dokaz predanog rada policijskih službenika PU varaždinske, a sve radi podizanja stanja sigurnosti na viši nivo za sve stanovnike županije i Hrvatske", rekao je Benčić. Podsjetio je da je ovo jedna od najvećih zapljena na području PU varaždinske. "Ova zapljena droge jedna je od najvećih u PU varaždinskoj od njezina osnutka, a isto tako jedna od najvećih zapljena droge u ovoj godini u Hrvatskoj", zaključio je Benčić. PU varaždinska ove godine ima porast otkrivenosti kaznenih djela u domeni droga za 28 posto. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike