Osijek
SIGURNA VOŽNJA 2019.

Svi natjecatelji žele jednog dana nastupiti na Pannonianu
Objavljeno 22. rujna, 2019.
Deveta je godina zaredom kako u organizaciji Policijskog moto kluba Osijek djeca "bruse" svoje vještine u upravljanju biciklima i tako stječu potrebnu praksu za sudjelovanje u javnom gradskom prometu. "Sigurna vožnja 2019." naziv je manifestacije koja je u nedjelju privukla poveći broj osnovnoškolaca koji su se okušali u vožnji biciklom na improviziranom poligonu na glavnom osječkom trgu. Za ovu prigodu, dakako, sudionici su itekako poštovali pravila, pa je tako valjalo prijeći ravnu dasku, skinuti lanac tijekom kružne vožnje i vratiti ga natrag, napraviti "osmicu", slalom, prijeći kosu dasku i proći kroz neokrznuta vrata. Učenici nižih razreda (1. - 4.) polagali su samo poligon vožnje spretnosti, a viši razredi (5. - 8.) uz poligon su pisali i ispit znanja o prometu, u suradnji s HAK-om.

- Iako se edukacije provode i u školi, a provode ih i roditelji, ovo je za dio učenika prvi pravi ispit o spretnosti vožnje biciklom i ponašanju u svakodnevnom prometu - rekla je Ljiljana Lenger, u ulozi glasnogovornice Policijskog moto-kluba Osijek.

Za sve su sudionike osigurane nagrade, no za one najbrže, ali i najspretnije među njima, i nešto vrjednije. Ipak, rezultat nije bio u prvom planu jer, kako nam je odao osmogodišnji Marko, a to potvrdio i njegov godinu dana stariji prijatelj Ivan, ovdje su zapravo kako bi jednog dana postali natjecatelji na sad već nadaleko poznatom osječkom Pannonian Challengeu. I nemojte se zavarati, ovo natjecanje nije rezervirano samo za dečke, za njega se pripremaju i djevojčice. No prije toga svi oni moraju naučiti biti sigurni sudionici u javnom prometu. I to sa zaštitnom kacigom do njihove 16. godine. D.Kuštro
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike