Sport
SUTRA POČINJE PRVENSTVO 1. HNL ZA ŽENE

Osječanke kreću kod Lepoglave
Objavljeno 21. rujna, 2019.
Dva tjedna kasnije od prvobitno predviđenog termina, sutra (nedjelja), počet će Prvenstvo Prve hrvatske lige za nogometašice. Na rasporedu će biti četiri susreta jer je u međuvremenu liga smanjena s deset na osam sudionika, koji će nakon dvokružnog nadmetanja biti podijeljeni u dvije skupine. Ligu za prvaka i ostanak, za čiji je jači saziv ŽNK Osijek isključivo zainteresiran. O drugom se u doprvaku Hrvatske i ne pomišlja, nego kako vratiti primat na "Mačkamu". Tamo će se, međutim, igrati tek sljedećeg vikenda jer premijera popularne "zečice" vodi na noge Lepoglavi, koja će svoj debi na prvoligaškoj sceni imati u obližnjem Novom Golubovecu, gdje će sutra od 16 sati ugostiti Osječanke. Trener Tihomir Rudež za taj startni susret bit će lišen usluga Martine Šalek, a ostale su spremne i motivirane novu sezonu otvoriti pobjedom.

- Uobičajeno je svaki početak protkan nepoznanicama, kako o stanje osobne forme tako i o mogućnosti protivnica, a sutrašnje su posebice enigma. Lepoglava je, naime, nova u konkurenciji, što ne znači da je i laka meta, jer kada se uđe u viši razred, tada se sigurno klub mobilizira na svim razinama. Naročito u igračkom kadru, ali neovisno o tamošnjem rosteru kvaliteta je, nedvojbeno, na našoj strani i to ćemo demonstrirati. Idemo, dakle, po pobjedu, koja će biti poticajna za buduće susrete i krajnji sezonski cilj, a uvodni susret mogao bi biti dobar orijentir. Motiva i želje u našem taboru ne nedostaje i sve jedva čekamo početak natjecanja, nakon što se pripremno razdoblje malo produžilo. Spremile smo se i vjerujemo u svoje sposobnosti, koje ćemo početi iskazivati od sutra u srazu s, nedvojbeno, nabrijanom lepoglavskom ekipom - najavila je prvenstveni start kapetanica i najiskusnija igračica Violeta Baban, koja će povesti Osječanke u sutrašnju pobjedu u Novom Golubovecu, gdje još nikada nisu igrale. D.Lekšan
Parovi 1. kola
Split i Viktorija (Slavonski Brod) igraju sutra u 11 sati, Dinamo (Zagreb) i Agram (Zagreb) u 15, a susreti Lepoglava - Osijek i Katarina Zrinski (Čakovec) - Neretva (Metković) u 16 sati.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike