Sport
SLAVONSKI OKRŠAJ

Ekipa Osijeka iz drugog pokušaja do prvih bodova
Objavljeno 21. rujna, 2019.
Osječke rukometašice u subotu u dvorani Zrinjevac dočekuju novog prvoligaša, ekipu 1234 Virovitice

Rukometašice Osijeka u subotu (18 sati) imaju ovosezonsku prvenstvenu premijeru u dvorani Zrinjevac. U goste im stiže novi prvoligaš 1234 Virovitica te će to biti prilika da iz drugog pokušaja stignu do prve pobjede u novoj sezoni.

Naime, Osječanke su na startu prvenstva neočekivano poražene kod još jednog novog prvoligaša Sinja. Iako su u novo prvenstvo ušle s većim ambicijama nego u prethodno, u kojem su tek u završnici izborile ostanak, nisu uspjele pobjednički krenuti, a time je već na početku propao plan o dvjema uzastopnim pobjedama protiv novakinja u ligi, s kojima bi potpuno neopterećene dočekale oglede s dvije najjače hrvatske ekipe.

- To je bio plan, krenuti u sezonu s dvije pobjede, i naravno da smo nakon Sinja razočarani. Pogotovo kad smo kasnije hladnih glava još jednom pogledali utakmicu i vidjeli da je objektivno kvaliteta na našoj strani. Međutim, Sinjanke su imale taj dodatni entuzijazam kao nove u Prvoj ligi, dobile su i značajnu podršku s tribina i sa svim tim mi se nismo uspjeli nositi, iako sam upozoravao svoje djevojke što nas čeka. No, odigrali smo ispod naše razine, u prvom smo poluvremenu još i držali korak, ne dopuštajući preveliki zaostatak, ali unatoč dogovoru na odmoru nismo ni u nastavku uspjeli zaustaviti njihovu najbolju igračicu Mariju Hrgović-Tomić. Ali, jednostavno tada očito nije bio naš dan. Čini mi se da je na većinu njih dosta utjecao ambijent na kakav nisu navikli. Nema nam druge, moramo svi iz ovog izvući pouke i iskoristiti ovo iskustvo za iduće utakmice - osvrnuo se na uvodni poraz trener ŽRK Osijek Jasmin Mrkonja, koji ni za domaću premijeru neće moći računati na ozlijeđenu Enu Zagorščak. Sve ostale igračice bit će na raspolaganju te Mrkonja očekuje mnogo bolje izdanje svojih igračica, pogotovo u obrani.

- Za taj poraz u Sinju definitivno je prevagnula naša igra u obrani i tome smo posvetili posebnu pozornost posljednjih dana. Čak smo odigrali i trening-utakmicu protiv Feniksa, kako bi se igračice protiv muške momčadi priviknule na jači intenzitet obrane. Iako igramo protiv novog prvoligaša, mi se ne možemo dopustiti nikakvo taktiziranje niti podcjenjivanje. Sve igračice moraju dati svoj maksimum, ne možemo očekivati da nas jedna ili dvije igračice izvuku, nemamo taj luksuz.

Virovitičanke su na startu također poražene u gostima, izgubile su u Dugom Selu s 11 razlike, a Mrkonja vjeruje kako su skupili dovoljno informacija o njihovoj ekipi te da ih ne mogu iznenaditi. No, ponovno je istaknuo važnost obrane, jer do pogodaka su Osječanke i u Sinju dolazile relativno bez većih problema.

- Imamo dovoljno informacija o našim suparnicama i kvaliteti njihovih igračica. Dobra su i perspektivna ekipa, no mislim da će sve ipak ponajviše ovisiti o nama. Definitivno moramo popraviti izdanje u obrani, jer u rukometu je tako, ako ti obrana nije prava, onda ti ni napad ne može pomoći. Kad je obrana na razini onda je i vratarkama lakše, a naravno da vrijedi i obrnuto, da i vratarke svojim učinkom podignu ostatak ekipe. Ne sumnjam kako će to u subotu biti mnogo bolje te da ćemo stići do prvih bodova - zaključio je trener osječkih rukometašica.

Goran Roguljić
Parovi 2. kola
Osijek - 1234 Virovitica, Lokomotiva - Dugo Selo ‘55, Sesvete Agroproteinka - Murvica, Split 2010 - Umag, Bjelovar - Zrinski, Koka - Dalmatinka i Sinj - Podravka Vegeta.
Najčitanije iz rubrike