Sport
BSK DANAS GOSTUJE U SOLINU

Bjelobrđani prizivaju proljetni scenarij
Objavljeno 21. rujna, 2019.

Sesvećani su bili i ostali bjelobrdska "crna mačka"! Nakon oba prošlosezonska navrata ostavivši i u srijedu "žuto-plave" praznih ruku (1:2) kada je sve ukazivalo da će bodovi ostati u Bijelom Brdu. Otišli su u zagrebačko predgrađe i donijeli ponovno tjeskobu u klub s krajnjeg istoka Hrvatske odakle je BSK-ova ekspedicija jučer krenula na susret 6. kola čiji je današnji početak predviđen u 16.30 sati. Ovotjednu su tako sesvetsku gorku tabletu Bjelobrđani (pro)varili na putu za Solin! Na mjesto s kojeg su prošle sezone krenuli u obranu aktualnog natjecateljskog statusa upravo kada ih je na domaćem terenu svladala momčad Sesveta. Da to nije ponovno načinila u srijedu sada bi štićenici trenera Denisa Krstanovića znatno mirnije došli na more gdje im je nedavno u kupu godio zrak. Trebat će ga udahnuti punim plućima jer je neporaženi domaćin goropadan na svom terenu, a i odmarao je tijekom tjedna pripremajući se za današnji susret. Bjelobrđanima je primarno trebala psihološka potpora poslije netom ispuštenoga koje, nakon nekoliko (ne)prospavanih noći, dobiva drukčije konture.


- Doista je teško bilo nakon neshvatljivog prepuštanja bodova Sesvećanima, ali je ohrabrujuća bila igra čije ponavljanje mora početi donositi rezultat. U prethodna dva gostujuća slučaja on je izostao i to zasluženo tako da je jasno da ga moraš nastupom isprovocirati. Vjerujemo da ćemo se predstaviti u dobrom svjetlu te posljedično popraviti skromni bodovni saldo posebice u kontekstu prezentacija na terenu. Solinski nam je proljetos bio sretan tako da prizivamo tu povijest pokušavajući u sadašnjosti dati maksimum bez kojeg nema (drugo)ligaških bodova - pričao je pomoćni trener Damir Horvat najavljujući susret i postavu u formaciji 4-2-3-1. Početna će biti identična onoj koja se suprostavila Sesvećanima: Ilinčić - Ptiček, Dalić, Mitrović, Jelić - Kloniunas, Kovačić - Gvozdenović, Muženjak, Blatančić - Dabro. Ista će biti i sedmorka na klupi za pričuve, a neće se moći opet računati na rekonvalescenta Horvata i Bjelokoščanina Morya koji je s ishođenom ulaznom vizom krenuo preko Sredozemlja.D.Lekšan

 

Rezultati by SofaScore

Rezultati 5. kola: Šibenik - Hrvatski dragovoljac (Zagreb) 2:0, BSK (Bijelo Brdo) - Sesvete 1:2, Kustošija (Zagreb) - Orijent 1919 (Rijeka) 1:2, Međimurje (Čakovec) - Cibalia (Vinkovci) 0:3, Dugopolje - Hajduk II (Split) 2:2, Dubrava Tim kabel (Zagreb) - Rudeš (Zagreb) 2:2 i Croatia (Zmijavci) - Osijek II 0:1. Susret Dinamo II (Zagreb) - Solin odgođen je za 30. listopada.




Parovi 6. kola: Cibalia - Hajduk II igraju danas (subota) u 14,30 sati (HNTV), Orijent 1919 - Croatia, Sesvete - Šibenik, Hrvatski dragovoljac - Kustošija i Solin - BSK počet će u 16,30, a Međimurje - Dinamo II u 19 sati. Sutra od 16,30 sati na rasporedu su utakmice Rudeš - Dugopolje i Osijek II - Dubarava Tim kabel.

Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike