Regija
900 UČENIKA NA "ŠETNJI DO ZDRAVLJA"

Cilj šetnje je potaknuti djecu na sport i razviti duh zajedništva
Objavljeno 20. rujna, 2019.
NAŠICE - Više od 900 učenika i 120 profesora Srednje škole Isidora Kršnjavog u Našicama danas je akcijom "Šetnjom do zdravlja" obilježilo Hrvatski olimpijski dan. Ujedno, ističe ravnatelj Željko Filjak, ovom šetnjom poželjeli su novim učenicima dobrodošlicu, ali i obratili pozornost okupljenima na razvoj zajedništva. Krenuvši ujutro s igrališta NK NAŠK, prehodali su osam kilometara, a nakon toga slijedila je nogometna utakmica u kojoj su sudjelovali učenici.


- Ovo je tradicionalna akcija koju smo pokrenuli s ciljem promoviranja zdravlja kretanjem u prirodi. Cilj je izdvojiti jedan dan u godini da se u današnjem svijetu punom tehnologije iziđe iz kuće i posveti prirodi i kretanju - rekao je ravnatelj te dodao je ovo poziv svim učenicima da se uključe u rad velikog broja udruga i klubova, koji u Našice nastoje potaknuti mlade na sportske aktivnosti. Ravnatelj škole zahvalio je i NK-u NAŠK na ustupanju prostora, kao i Gradu Našicama koji im je pružio tehničku i materijalnu pomoć pri realiziranju ovog projekta. U šetnji se cijelom školskom kolektivu priključio i gradonačelnik Josip Miletić, koji je mladima zahvalio na velikom odazivu te što svoje slobodno vrijeme izvan škole posvećuju aktivnostima u sportskim klubovima i zajednici.
- Želim vam mnogo uspjeha u novoj školskoj godini i ostvarenje vaših ciljeva - zaključio je gradonačelnik. Učenici su prošli stazama iznad Našica, vrativši se na nogometno igralište oko podneva. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana